“OSMANELİ’DE SAĞLIKTA  ÇAĞ ATLASIN ARTIK”

“OSMANELİ’DE SAĞLIKTA ÇAĞ ATLASIN ARTIK”

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Abdullah Küçük, Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesindeki Uzman Doktor açığı ile ilgili olarak,...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Abdullah Küçük, Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesindeki Uzman Doktor açığı ile ilgili olarak, “Osmaneli İlçemiz Sağlıkta Üvey Evlat Muamelesi görmektedir” dedi. 
MHP Osmaneli İlçe Başkanı Abdullah Küçük gazetemize yaptığı açıklamada; “Osmaneli ilçemiz köyleri ile birlikte 22 Bin nüfusa sahip bir kenttir. Osmaneli ilçemizde fiziki yapısı çok güzel bir Devlet Hastanemiz var olmasına rağmen, ne yazık ki içinde uzman doktorumuz yoktur. Devlet Hastanemizde 4 uzman kadrosu bulunmasına rağmen, ne yazık ki sadece 1 dâhiliye uzmanı doktorumuz mevcuttur. Özellikle Kadın Doğum Uzmanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı doktorun olmaması, ilçede yaşayan hemşehrilerimiz açısından büyük zorluklar meydana getirmektedir. Kış ayları ile birlikte havaların soğumasıyla çocuklarımız hastalandığında, ya Bilecik’e, Ya Adapazarı’na, Ya Bursa’ya gidilmek zorunda kalınmaktadır. Yine aynı şekilde kadın doğum uzmanı doktorumuzun kadrosu olmasına rağmen kendisinin olmaması da Ak Parti Hükümetinin Sağlık Politikalarına ters bir durum teşkil etmektedir. Türkiye’nin birçok yeri Sağlıkta çağ atlarken, Osmaneli ilçemiz bu çağ atlamaktan nasip alamamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız her gittiği nikâhta yeni evlenen çiftlere 5 çocuk yapma tavsiyesinde bulunmaktadır. Herhalde bu tavsiye Osmaneli ilçemiz hariç tutularak yapılmaktadır. Kadın doğum uzmanı doktorun olmaması, kadınlarımızın ya yollarda, ya da tarlalarda doğum yapmasına sebep olacaktır. Osmaneli ilçemize Uzman Doktor atanması çok mu zordur? Ya da Bilecik’ten belirli gün ve haftalarda Uzman dokorların görevlendirme ile Osmaneli Devlet Hastanesinde çalıştırılmaları çok mu zordur? Çok acil durumlarda dahi en yakın mesafe bile 40 kilometredir. Acil durumlarda hastaların yollarda ölmesinin vebalini hangi yetkili üstlenebilecektir.  Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanemize var olan Uzman Doktor Kadrolarının bir an önce doldurulmasını istiyoruz. Yoksa hiç kimse sağlıkta çağ atladık diye milletimize ahkâm kesmesin. En azından Osmaneli ilçemizde ahkâm kesmesin” dedi. 

 


Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum