OSMANELİ'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

OSMANELİ'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Osmaneli ilçe müftülüğü tarafından  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu doğum Haftası etkinleri...

A+A-

Osmaneli ilçe müftülüğü tarafından  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu doğum Haftası etkinleri kapsamında Sakarya salonunda Hz.Peygamber ve Güven Toplumu konulu program gerçekleştirildi.

Hz. Peygamber ve güven toplumu temalı program tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Osmaneli İlçe Vaizi  Murat Mutlu tarafından Kur’an Tilaveti gerçekleştirildi. Programa Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Müftüsü Necati Akkuş İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, Belediye  üyelerinin yanında çok sayıda vatandaş katıldı.  Osmaneli İlçe Müftüsü Aydın Bostancı: "Bizleri yoktan var eden varlığından haberdar eden alemlere rahmet olarak gönderdiği son peygamber, rahmet peygamberi, nur peygamberi, insanlığı kandil olan, insanlığın güven ve emniyet  içerisinde bulunması için gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V bizi ümmet kılan yüce rabbimizi sonsuz hamdu senalar olsun.Onun sevgili habibi efendimize selam olsun. Siz peygamber sevgisi ile dopdolu gönülleri ile salonumuzu dolduran güzel kardeşlerimize,hanımefendilere,beyefendilere selam olsun" diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
İlçe Müftüsü Aydın Bostancı Kutlu Doğum Haftasının 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığının tarafından başlatmış olduğu uygulama olduğunu ve peygamber efendimizin miladi doğum yıl dönümünü bize hatırlatan ve her yıl onun örnek ahlakının, örnek yaşantısının özellikle bir bölümünü öne çıkararak toplumumuza, insanımıza muhtaç olduğumuz, örnek ahlak reçetesini anlatmak için başlatılmış o günden bugüne çoşku ile kutlanmaya devam ettiğini ifade etti. Kutlu Doğum Haftasının, Mevlid Kandilinin alternatifi olmadığını birbirini tamamladığını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak önemli bir konu seçilmiştir.”dedi. İlçe Müftüsü Aydın Bostancı "İnsanlık güven kaybediyor. Toplum bir birine güvenmez hale geldi. İslam coğrafyasında insanlar bir birine güvenmiyor artık. Ailelerde güven bunalımı başladı. Bugün insanlar güven temin etmek için sokaklara, binalara, işyerlerine, hatta camilere bile kameralar koyuyorlar. Sebebi ise güvensizlik. Peygamberimiz müslümanı tarif ederken güvenilen kişidir. Müslüman elinden ve dilinden başkalarının zarar görmediği insandır. diye tarif ediyor. Bizi aldatan bizden değildir diye buyuruyor. Güveni vicdanımıza yerleştirmemiz gerekiyor. Bizim güvenlik gücümüz vicdanımız olacaktır."dedi.
Kutlu Doğum Haftasında konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin: "Kutlu Doğum Haftasının 2002 yılından sonra genişletilerek kutlanıyor. Daha önce belli kurumlarda bu hafta rahat kutlanamıyordu. Bugün baktığımızda devlet kurumlarımızda,okullarımızda kutlanabiliyor. 2002 den öncesine baktığımızda başörtü ile okullara girebilmek mümkün değildi. Belli dini programları yapabilmek mümkün değildi. Hatta  imam hatipleri önünü kesebilmek içinde bu ülkede onların üniversiteye girebilmelerini engellemek için bir yığın kararlar alındı. Örnek almamız gereken hayat kişilik peygamber efendimiz ve onu ahlakıdır. Burada bulunan siz değerli vatadandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum. Bu geceyi hazırladığı için ilçe müftümüz Aydın Bostancı'ya teşekkür ediyorum." dedi.
Osmaneli İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ise yaptığı konuşmada "Hz Muhammed'in hayatını, düşüncelerini, bize iletilen hadislerini tekrardan hatırlayıp onlar üzerinde düşünüp nasıl bir müslüman olduğumuzu gözden geçirmemiz gerekir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından Ertuğrul Gazi Camii 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğumu gösteri vatandaşlar tarafından büyük bir alkış aldı. Programa katılan İl Müftüsü Necati Akkuş ise Hz.Peygamber ve Güven Toplumu Konferans gerçekleştirdi. Program sonunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, katılan vatandaşlara gül ve kitap hediye edildi ayrıca  helva ikramında bulunuldu.

osmanelide-kutlu-dogum-07.jpgosmanelide-kutlu-dogum-01.jpgosmanelide-kutlu-dogum-13.jpgosmanelide-kutlu-dogum-12.jpgosmanelide-kutlu-dogum-04.jpgosmanelide-kutlu-dogum-11.jpgosmanelide-kutlu-dogum-06.jpgosmanelide-kutlu-dogum-09.jpgosmanelide-kutlu-dogum-05.jpgosmanelide-kutlu-dogum-08.jpgosmanelide-kutlu-dogum-03.jpgosmanelide-kutlu-dogum-02.jpg

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.