MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ’DE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

A+A-

Yaklaşık birbuçuk yıldan bu yana okullarına hasret kalan öğrencilerimiz, 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü çalan ders zili ile başladılar.

Öncelikle ilk, orta ve liselere giden bütün öğrencilerimize, sağlıklı, sıhhatli, her türlü hastalıktan uzak bir Eğitim Öğretim yılı ile birlikte başarılar diliyorum. Allah bütün öğrencilerimize zihin açıklığı versin.

Okulların açılması ile birlikte, Osmaneli ilçemizde okul binası sıkıntısı olduğunu da Osmaneli Kamuoyu, Osmaneli Haber gazetesinin yapmış olduğu haberler ile öğrenmiş oldu. 2020 yılında yıkılan, Osmaneli İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulunun yerine bırakın yeni okul yapmayı, başlanmadı bile. Hatta Cumhuriyet Ortaokulunun hafriyatı bile olduğu gibi yerinde duruyor.

Okulların birbuçuk yıldan bu yana kapalı olması, yıkılan bu okulların yapılması için bir şanstı. Fakat ne hikmetse, bırakın başlamayı temelleri bile atılmadı. Osmaneli ilçemizde okul eksikliği yetkililerce ve ilgililerce bilinmesine rağmen, tam da okulların açılacağı zamana yakın bir zamanda, Atatürk Ortaokulunun da depreme dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirme kararı alınmasıyla, Osmaneli’de okul binası konusunda sıkıntılar had safhaya ulaşmış durumda.

Şimdi aklıma gelen soruları ilgililerine ve yetkililere sorma zamanı.

Bunlar bir iddia değil, sadece aklıma gelen sorulardır. Cevap verip vermemek yetkililerin keyfine kalmıştır.

1-Osmaneli İlkokulu 2020 yılının Mart ayında boşaltıldı ve yıkım kararı alındı. Osmaneli İlkokulunun ihale edilip yeniden yapılması için, 2020 yılı içerisinde Bilecik İl Özel İdaresine Milli Eğitim Bakanlığından Para geldi mi?

2-Okulun parası Bakanlıktan geldiyse, bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen okul inşaatı neden ihale edilmedi?

3-Bilecik İl Özel İdaresi Milli Eğitim bütçesine bu para geldiyse, Bilecik İl Özel İdaresi okul inşaatını da bu zamana kadar ihale etmediğine göre, bu para başka bir alanda mı harcandı?

4-Eğer bu para geldiyse, Osmaneli ilçesinde okul binası açığı varken, Bilecik İl Özel İdaresi parayı okul yapımında kullanmayıp, faize mi yatırdı?

5-2 Ekim 2019 tarihinde Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Müdürün, bu paranın gelip gelmediğinden haberi var mı?

6- Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü, paranın geldiğinden haberdar ise, okulun yapılması için gerekli girişimleri ve gerekli yazışmaları yapmışmıdır?

7- Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, her geçen yıl büyüyen ve gelişen Osmaneli ilçemize, yıkılan ve yeniden yapılacak olan okulların haricinde yeni okul yaptırma plan ve projeleri varmıdır?

8- Osmaneli Belediye Başkanı Osmaneli’nin gelişmesi için sanayi kuruluşlarını Osmaneli’ye getirmek için çabalarken, gelen sanayi kuruluşları ile Osmaneli nüfusu artarken, gelecek yıllarda artan nüfusa göre bu okul sayıları yeterli olacakmıdır?

8- 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında, LGS ve YKS sınavlarında Osmaneli’nin başarısı nedir? Türkiye ve Bilecik İl Genelinde Osmaneli ilçemizden dereceye giren öğrenci varmıdır? Varsa sayısı kaçtır? Osmaneli LGS ve YKS sınavlarında Bilecik ilçeleri başarı sıralamasında kaçıncı olmuştur?

9- Osmaneli’de İktidar kanadına mensup siyasetçiler, (İlçe Başkanı-İl Genel Meclis Üyesi) Osmaneli İlkokulu için Bakanlıktan para gelip gelmediğinden haberdarmıdırlar? Haberleri varsa, siyaseten okulun yapımı için hangi girişimlerde bulunmuşlardır?

10- Balçıkhisar Köyü yolu için Kaymakam ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile İlçe başkanı, Kadınlar Kolu Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi ile birlikte toplantı yapan İktidar siyasetçileri, bugüne kadar Okul binalarının yapılması ile ilgili olarak Devlet yetkilileri ile toplantı yapmışlarmıdır? Yaptılar ise bu toplantılardan okulların yapılması kararı bugüne kadar neden çıkmamıştır? Yapmadılarsa, Balçıkhisar Köyü yolu, okul binası yapmaktan daha mı önemlidir?

Okulların açılmasıyla Osmaneli’de yaşanan okul sıkıntısının ardından aklıma gelen soruları sordum.

Son olarakta aklıma şu soru gelmiyor değil. Hani birisi demiş ya; “Şu Okullar olmasa Maarifi ne güzel idare ederdim” diye. Acaba diyorum, bizim Milli Eğitim yetkilileri de o kişiyle aynı düşüncedeler mi? Osmaneli’de okullar olmasa Milli Eğitimi çok güzel idare ederiz diye mi düşünüyorlar?

Değerli Dostlar. Herşeyin başı eğitim. Eğitilmeyen toplumlar, cahiller sürüsü haline gelirler ki, cahiller sürüsünden meydana gelen bir ülkenin, bir devletin çok uzun süre yaşaması mümkün değildir. Herkes çocuklarını en iyi okullarda, en iyi şartlarda okutmak, eğitim almalarını sağlamak için, kendilerinden fedakârlıklar yapıyorlar. İnsanlar kendilerinden fedakârlıklar yaparken, oy verip seçtiklerinden, Devletinden, Devletinin atadığı yetkililerinden de, azıcık ta olsa fedakârlık bekliyorlar.

Haksızlar mı?

Hoşça ve Dostça Kalınız.

Bu yazı toplam 5325 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum