Osmaneli yetkililerine mektup

Osmaneli yetkililerine mektup

Mehmet ERDEM/Köşe Yazısı

A+A-

Osmaneli ilçemizde birçok hizmet yapılmasına rağmen, halen yapılmayan, ne hikmetse yapılamayan işler olduğunu, bu işlerin bazılarının da önem arz etmesine rağmen bir türlü el atılamadığını görmekteyiz. 

Yıllar önce Osmaneli Haber Gazetemizde gündeme getirmemize, ilgili ve yetkili kişilerle görüşmemize rağmen, Osmaneli Keremali rampası kavşağının bir türlü yapılmadığına şahitlik etmekteyiz. Osmaneli ilçemizden Bilecik yönüne çevre yoluna çıkış kavşağının büyük tehlike saçtığını, vatandaşlar görmesine rağmen, bizlerin görmesine rağmen ne hikmetse yetkililerin bu konuda kılı dahi kıpırdamıyor. Osmaneli ilçemizden gelen yolun, direkt olarak çevre yoluna çıkması, İstanbul yönünden gelen araçların, dikilen çam ağaçlarının çevre yolundaki görüş alanını kapatması nedeniyle gözükmemesi, büyük bir faciaya yol açabilir. 

31 Mart 2019 Yerel seçimleri öncesinde Osmaneli’de seçim çalışmalarına katılan AK Parti Bilecik Milletvekili Sayın Selim Yağcı’ya bizzat tarafımdan bu konunun söylenmesi, MV. Yağcı’nın benim yanımda Karayolları Bursa Bölge Müdürünü aramasına rağmen, aradan geçen 3 yılda bu kavşakla ilgili hiçbir şeyin yapılmaması bana enteresan gelmektedir. Yine Keremali kavşağındaki Sorun, bizzat Karayolları Bilecik Şefi Bahtiyar beye tarafımdan iletilmesine rağmen kavşağın ilk haliyle durması da enteresan bir hal almaktadır. Türkiye’yi yollarla, köprülerle, viyadüklerle, tünellerle donattıklarını övgü ile anlatan iktidar mensuplarının, Osmaneli ilçemizi ilgilendiren ve 50 metrelik bir cep yapılması ile çözülecek olan soruna eğilmemelerini, yapımı konusunda çaba sarf etmemelerini anlayabilmek mümkün değildir. Bu kavşağın yapılması için İlla ki bu kavşakta büyük bir facianın olması mı gerekiyor? 50 metrelik bir cep’in yapılması, o alanda bulunan ağaçların sökülmesi çok mu zordur? Bu kavşağın yapılması sadece ama sadece bir günlük bir çalışma ile hallolabilecek bir sorundur. 

Diyelim ki bu kavşağın yapılması konusunda MV Sayın Yağcı, Karayolları bölge müdürünü aradığını unuttu. Diyelim ki sorundan haberi olan Karayolları Bilecik şefliğinin bu kavşağı yaptırmaya gücü yetmedi. Osmaneli’de her işi yaptırdığını söyleyen, köy yollarının yapılıp yapılmadığını denetleyen, Kendini Devlet sanan Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Sayın Şaban Güdem bu soruna neden el atmamaktadır. Bu yoldan kendisi de hemen her gün gelip geçmekte, tehlikenin farkındadır herhalde. Yine Osmaneli’de yapılan her hizmeti kendisine mal eden Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’in bu konuya ayıracak iki saatlik zamanı yok mudur? Devletin Osmaneli ilçemizdeki temsilcisi olan Osmaneli Kaymakamı bu kavşağı hiç mi görmemektedir? Kaymakamlık sosyal medya sayfalarında geldiği günden bu yana yaptığı işleri çarşaf gibi yayınlayan Sayın Kaymakam Bey bugüne kadar bu kavşaktan hiç mi geçmemiştir?

Osmaneli ilçemizin değerli yetkilileri.

Osmaneli Haber Gazetesi olarak sizlerden tek istirhamımız bu kavşağa el atmanızdır. Yarın Allah korusun burada meydana gelebilecek bir kazadan, yaşanabilecek bir faciadan sorumlu olmamanız için, soruna bugünden el atmanızdır. Bir vatandaşın bu alanda parmağı kanasa, yapacağınız kavşağın hiçbir anlamı kalmayacaktır, bizden söylemesi. 

Hoşça ve Dostça Kalın.

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.