OSMANELİ ÜNİVERSİTELERİN LABORATUVARI OLDU

OSMANELİ ÜNİVERSİTELERİN LABORATUVARI OLDU

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve iç mimarlar odası İstanbul şubesi Osmaneli Turizminde en önemli yer tutan...

A+A-

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve iç mimarlar odası İstanbul şubesi Osmaneli Turizminde en önemli yer tutan Osmaneli konaklarının ve Günüören Köyü evlerinin röleve, restitüsyon ve restorasyonları ile yaşatılması ve günümüze uyarlanması için proje çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Bilecik ortak akıl çalışmaları kapsamında ortaya çıkan Osmanlı mutfağının oluşturulması projesi için üniversite tarafından teknik destek sağlanacak. Kocaeli üniversitesi iç mimarlık bölümü öğrencileri Osmaneli ilçesinde mimarlık kampı yapacaklar. Kamp çalışmasında Osmaneli evlerinin araştırılması, röleve ve restitüsyon çizimlerinin yapılması ve sokak iyileştirme çalışmaları için evlerin boyanması çalışmaları yürütülecektir. İlçede ki sit alanı içerisinde yer alan tüm evler turizmde görsellik ve sadelik oluşturulması için tarihi dokusuna uygun renklerde boyanması ile Osmaneli ilçesine çok büyük değer katacak proje ile turizmde önemli değer oluşturulacaktır. 

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve tasarım Fakültesi iç mimarlık bölümü Arş. Gör. Özgür Algan, İç mimarlar odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu başkanı Hasan Alpay Gülten Osmaneli’de yaptıkları incelemelerde, “Osmaneli ilçesi tam bir tarihi kent hüviyetinde. İlçede bulunan tarihi ev ve konakların yeniden yapılandırılması konusunda, Osmaneli Belediyesine her türlü yardımı yapacağız. Öğrencilerimiz açısından da Osmaneli evleri incelenmesi gereken yapılar. Öğrencilerimizi Osmaneli ilçemize getirerek evleri incelemelerini sağlayacağız. Bizlere Osmaneli ilçesinde çalışma imkânı veren Sayın Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz” dediler. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de yaptığı açıklamada; “4 yıldan bu yana Üniversiteler ile işbirliği içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar, projeler meyvelerini vermeye başladı. Özellikle Turizm konusunda ki işbirlikleri Osmaneli ilçemizin çok yakın bir zamanda bölgemizin parlayan yıldızı olmasını sağlayacaktır. Osmaneli Belediyesine katkı sağlayan bütün Üniversitelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  


Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.