OSMANELİ UÇUŞA HAZIRDIR

OSMANELİ UÇUŞA HAZIRDIR

Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında yapılacak olan YHT hattının ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. YHT hattının Osmaneli ilçesinden geçecek olması,...

A+A-

Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında yapılacak olan YHT hattının ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. YHT hattının Osmaneli ilçesinden geçecek olması, Osmaneli ilçesini yatırımcıların gözdesi haline getirdi. Son günlerde İstanbul’dan, Eskişehir’den, Kocaeli Gebze’den Osmaneli’ye gelen sanayicileri ağırlamak için koşturan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Osmaneli’nin son günlerini konuştuk. Osmaneli’ye olan bu ilginin nedenini sorduk. Biz sorduk, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin cevapladı. 

Mehmet Erdem; Bilecik İlinin bir ilçesi olan Osmaneli, tarih boyunca yolların kesiştiği bir kent olmuştur. Geçmişten günümüze Osmaneli ilçesini kısaca anlatır mısınız?
Münür Şahin; “Osmaneli tarih boyunca Anadolu'nun önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Konumu itibariyle başta İpek Yolu olmak üzere stratejik yolların geçtiği, buluştuğu geçmişin lojistik merkezi, Sakarya(eski adı sangarios) ve Osmaneli de Sakarya ya birleşen Göksu, Karasu, Göynük Suyu ile suların birleştiği önemli bir kenttir Osmaneli.
Bugüne kadar Anadolu da yaşamış tüm medeniyetlerinde zamanında hüküm sürdüğü, yaklaşık 17-20 medeniyete ev sahipliği yapmış şirin bir yerleşim yeri olan Osmaneli de ilk Türk hâkimiyeti 1075 yılında Selçuklular ile başlamış, sonrası kurulan Anadolu Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti olarak günümüze kesintisiz TÜRK kenti olarak gelmiştir. Kısaca kurtuluş günü olmayan yerleşim yeridir Osmaneli”
Mehmet Erdem; “Başkanım bu günlerde Osmaneli’de bir hareketlilik var. Çevre illerden gelen sanayiciler, yatırımcılar her gün Osmaneli’ye gelip sizinle görüşüyorlar. Bu ilginin sebebi nedir?”
Münür Şahin; “Osmaneli bu günlerde tekrar yükselişin başlangıcındadır. Kısaca piste kuleden uçuş iznini almış, yavaş yavaş hızlanarak uçuşa geçmek üzere olan bir uçak gibidir Osmaneli. Artık hızla Osmaneli'nin bizleri hayran bırakacak yükselişine şahit olmak için sabredin, çünkü uçuşa yıllar değil, günler kaldı.
Yerel seçimlerin olduğu 2014 Martından bugüne Osmaneli de koyduğumuz her hedefte inanılmaz yol katettik. Altyapı, üst yapı, yaşam kalitesini arttırma, turizm, tarımda yeni ürünler yeni pazarlar ve sanayi de çok büyük yol kat ettik. Artık sanayi başta olmak üzere her alanda Osmaneli'nin hızla yükselişini zevkle izleyeceğiz.
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Osmaneli-Yenişehir YHT projesinde artık yatırım başlıyor. İlçemize bir şantiye daha kuruluyor. Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma ve sonrası İzmir'e bağlanacak YHT hattı aynı zamanda yapılmakta olan bağlantıyla Gemlik Limanına direk bağlanacak. Sonrası Bandırma Limanına da ulaşabileceğiz. İçersinden geçen İstanbul-Eskişehir-Ankara ve Bozüyük’ten sonra Kütahya, Afyon ve Antalya yolu, Osmaneli-İznik-Bursa yolu, İstanbul-Eskişehir-Ankara ve Konya YHT hattı, eski İstanbul-Ankara tren yolu, Osmangazi Köprüsü üzerinden 80 dakikada İstanbul'a uzanan yol ve büyük nüfusun yaşadığı merkezlere yakınlığı ile Osmaneli tam bir Lojistik Merkezi oluyor.
Bu gelişimleri yakından takip eden yatırımcılara artık randevu vermekte zorlanıyoruz. Osmaneli de emlak değerleri katlanarak hızla yükseliyor. Emlakçıları sevmiyoruz, çünkü burada oluşacak rantı, karı gerçek arsa, arazi sahipleri kazansın. Çünkü onlar yıllarca bugünleri beklediler. O yüzden halkımıza diyoruz ki Osmaneli Belediyesine uğramadan yerlerinizi satmayınız. Sizlere ekibimizle birlikte ücretsiz emlak danışmanlığı yapacağız.
Osmaneli Selimiye köyündeki Sanayi Parsellerimize ilgi büyük. Bien Seramik AŞ, Tayraş Petrol Ürünleri AŞ, Dünyalar Vagon Sanayi AŞ, Ekol Alüminyum, Makine Fabrikası, Ceneviz Gıda AŞ, Mepsan AŞ, Ayde Alüminyum AŞ sanayi parsellerimizden yerlerini aldı ve yatırımlar başlıyor. Bunların dışında Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Sanayi Parsellerimize büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Gebze OSB Başkanı, yöneticileri ve sanayicileriyle ve İstanbul Ticaret Üniversitesinin değerli Rektör yardımcısı birlikte Bilecik Valimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile bir araya geldik. Osmaneli kısa sürede sanayi parsellerine talebin sonucu, hızla yükselişe geçiyor. Attığımız her adım, her planımız bir hedefin sonucu. Hiç bir şeyi rastlantıya bırakmıyoruz. Osmaneli Belediyesi olarak 2014-2019 hedeflerini tamamlamak üzereyiz. 2019-2024 dönemi ve 2024-2029 hedeflerini şimdiden belirledik. Osmaneli'ye biz yön veriyoruz.
Yurtbay Seramik AŞ yetkilileriyle de görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarında yer taleplerini karşılayacak çalışmaları yapıyoruz. Eski Pil Fabrikası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Osmaneli de sanayi için tüm altyapıları ve arsaları oluşturduk. Tüm talepleri karşılayacak çalışmaları yapıyoruz”
Mehmet Erdem; Başkanım YHT’ nin Yenişehir’den gelen hattı nerelerden geçecek ve Osmaneli Bağlantısı nerede olacak. Bir de Kamuoyunda Osmaneli’de İstasyon olmayacağı konuşuluyor. İstasyon olacak mı? Olacaksa nerede olacak?
Münür Şahin; Şimdi bizler ve Devlet yetkilileri bazı yatırımlarda detay veremiyoruz. Fakat Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattının geçeceği yerler belli oldu. Göksudan CP'nin karşısından, Osmaneli mezarlığının üst kısmından geçecek olan YHT, Beşevlerin üzerinden geçerek, viyadüklerle Sakarya nehrinin karşı yakasına varacak. Burada İstanbul'dan gelen hat ile birleşecek. Büyükyenice köyünün alt kısmında istasyon yapılacak. YHT hem yolcu, hem de yük taşımacılığında kullanılacak. O yüzden Osmaneli önemli bir lojistik merkezi haline gelecek. Osmaneli'den Gemlik limanına ulaşacak bir hat ile, Bilecik, Osmaneli gibi yerlerdeki sanayi kuruluşları, Gemlik limanına mallarını Osmaneli'den yükleyerek götürecekler. 20 Ocak 2018 tarihinde Ak Parti Bilecik İl Kongresinde Sayın Başkanımızın da açıkladığı gibi, Osmaneli önemli bir lojistik merkezi haline gelecektir" dedi. 
Mehmet Erdem; “Sayın Başkanım. Ben 1 buçuk yıldan beri Osmaneli’de Gazete çıkartıyorum. Gördüğüm kadarıyla makamınızda oturan bir Belediye Başkanı değilsiniz? Sürekli saha, sürekli Ankara’da, Kocaeli’de, İstanbul’dasınız. Belediyecilik anlayışınızdan biraz bahseder misiniz?”
Münür Şahin; “Osmaneli Belediyesi klasik belediyecilik yapmıyor. Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği "kentin tüm sorunları belediye başkanının konusudur ve çözmek zorundadır" sözünden yola çıkarak Osmaneli de her konuyla ilgili ve her konuya yön veren Belediyecilik anlayışını uyguluyoruz. Osmaneli'de köyler dâhil 22.000 kişinin doğumdan-ölüme her konusu bizi ilgilendirir ve dert edinir her sorunu Allahın yardımıyla çözme gayreti içinde oluruz. Bu anlayışımızla Osmaneli de eğitimde, sağlıkta, sanayide, turizmde, tarımda, ulaşımda, çevrede kısaca her konuda yatırımları izliyoruz, yer veriyoruz, bakanlıklarda takip ediyoruz.
Bu dönemde Osmaneli Cumhuriyet Tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştiriyor. 1-Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulu, 2-Osmaneli ÇPL(Anadolu Teknik Meslek Lisesi), 3-Kız Öğrenci Yurdu, 4-Balaban İlk Öğretim Okulu, 5-Okul öncesi anaokulu, 6-Emniyet Binası, 7-Jandarma Karakol Binası, 8-Toplum Sağlığı Merkezi, 9-Jandarma Lojmanları, 10-Kaymakamlık Lojmanı 11-Karayolları ile 4,5 km.lik şehir içi yol yatırımı, 12-TOKİ ile Osmaneli Merkezinde Çarşı oluşturma vb yatırımlar Osmaneli Belediyesinin meclis üyelerimizle, teşkilatımızla, il, ilçe başkanlarımızla, İl genel meclis üyemiz, bürokratlarımız, Milletvekilimiz Halil Eldemir, kaymakamımız, valimiz, Bakanlarımız, Başbakanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla Osmaneli Belediyesinin organizasyonunda gerçekleşmektedir. Birlik ve beraberlik içinde Osmaneli Hedeflerine varmak için çalışıyoruz. Allah bu birlikteliğin bereketini işlerimize yansıtıyor ve hızla yatırımlar gerçekleşiyor. Osmaneli sahip olduğu başta ulaşım, büyük nüfuslu yerleşim yerlerine yakınlığı, sahip olduğu doğa koşulları, iklimi, tarih boyunca sahip olduğu değerleriyle çok hızlı yükselişe geçeceği günleri yaşıyor. Bu avantajlarımızı yatırımcılar görüyor ve Osmaneli’ye yatırım için geliyor. Yükselişimiz tüm Osmaneli halkı için hayırlı olsun” dedi. 

Bu haber toplam 3688 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum