Osmaneli, Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne damga vurdu

Osmaneli, Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne damga vurdu

Bursa’da düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’nde kurulan Bilecik Oba Çadırı ilgi odağı oldu. Oba çadırında Bilecik’in tarihi, yöresel, kültürel ve sanatsal değerleri ile gastronomi değerleri sergilendi.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Yaşayan Kültür Hazinesi Salim Yaşar tarafından çömlekçilik sanatı sergilenirken, Alp Kostüm Sanatçısı Orhan Kocaoğlu'nun kıyafet tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 700 yıllık Osmanlı Şerbeti ikramı yapılırken Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi’nce üretilen dokuma yöresel ürünlerin satışı yapıldı. Osmaneli ayva lokumu, Pazaryeri helvası ikramları ile dolu dolu bir program gerçekleştirildi. 

bilecik-turk-dunyasi-ata-sporlari-senligine-damga-vurdu-003.jpg

Bilecik'ten 700 yıllık Osmanlı Şerbeti ikramı, Hat ve Mermer Sanatçısı İsmail Kısık'ın eserleri,1075'den bu yana kesintisiz Türk kenti Osmaneli'den Bakanlık Lefke Dokuma Sanatçımız  Gülay Çam Durak Hanımefendinin ve Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifinin üretmiş olduğu yöresel ürünlerin satışlarının yapıldığı, Osmaneli Ayva Lokumu ikramları ile dolu dolu bir program gerçekleştirildi. 

bilecik-turk-dunyasi-ata-sporlari-senligine-damga-vurdu-002.jpg

ERDOĞAN SÖĞÜT ŞENLİKLERİNE DAVET EDİLDİ 

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, şenliklere katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a Vali Dr. Kemal Kızılkaya adına hediye takdiminde bulunarak Söğüt Şenlikleri’ne davet etti.

bilecik-turk-dunyasi-ata-sporlari-senligine-damga-vurdu-001.jpg

bilecik-turk-dunyasi-ata-sporlari-senligine-damga-vurdu.jpg

 

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.