OSMANELİ TARIM YATIRIMLARININDA GÖZDESİ

OSMANELİ TARIM YATIRIMLARININDA GÖZDESİ

Son günlerde Sanayi alanından gelen yatırım haberleri ile konuşulan Osmaneli, Tarım alanında da yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Osmaneli...

A+A-

Son günlerde Sanayi alanından gelen yatırım haberleri ile konuşulan Osmaneli, Tarım alanında da yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Osmaneli Adliye köyünde 100 başlık Hayvan Besi Çiftliği kurma çalışmalarına başlandı

21.10.2016 tarih ve 29864 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016137)" kapsamında hazırlanan 100 başlık besi çiftliği projesi Hibe almaya hak kazandı ve ilk hibe sözleşmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve yatırımcı Marmara Terminali Ltd. Şti firması yönetim kurulu başkanı Muhammed Akif Kaymak tarafından imzalandı. Proje kapsamında Adliye Köyüne 100 Başlık modern Büyükbaş Hayvanı Besi Çiftliği yapılacak. Projenin toplam maliye 856.618 TL olup bunu %50 si olan 428.309 TL’si Bakanlık tarafından hibe olarak karşılanacaktır.

Projenin amacı Son sistem kullanılarak oluşturulacak besi çiftliğindeki bir sığırdan mümkün olan en kısa sürede, en fazla ve en kaliteli eti, en ekonomik biçimde üretmek yada kısa sürede, daha az yemle daha fazla canlı ağırlık artışı sağlamaktır. Ayrıca 6 ay süre sonunda her hayvandan 280 kg karkası en ekonomik şekilde elde etmektir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız yaptığı açıklamada:” Bu Tebliğe göre 29.12.2016 tarihinde sona eren başvuru süresi içerinde Bakanlığımızın www.tarim.gov.tr internet adresinden 21 adet proje başvurusu yapılmıştır. İlimizde oluşturulan İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından ön değerlendirmeleri yapılan proje başvuruları, nihai değerlendirme için Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Bakanlığımızda oluşturulan Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan nihai değerlendirmeler sonucunda 7 adet projenin programa alınması uygun bulunmuştur. Programa alınan projelerin hibeye esas toplam yatırım tutarı 6.583.063,00 TL'dir. Bu 7 adet projenin tamamlanması halinde Bakanlığımızca yatırımcılara 3.291.531,50 TL hibe ödemesi yapılacaktır. 2006 yılında başlayan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında bu güne kadar 42 adet Tarıma Dayalı Ekonomik Projesi tamamlanmış olup, bu projeler için 13.240.000,00 TL. hibe ödemesi yapılmıştır. Bölge dışından gelip İlimize özellikle Osmaneli İlçemize yapmış oldukları yatırımlar için yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız İlimizin tarımsal kalkınmasına destek sağlayabilmek maksadıyla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının yaratılması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasıdır. Bu kapsamda projesi olan tüm yatırımcılarımızı proje başvurusu yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Osmaneli Adliye köyünde yatırım yapacak olan firma yetkilisi Muhammed Akif Kaymak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde protokol imzalamadan önce, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i de ziyaret etti. Muhammed Akif Kaymak, Yapacağı yatırım konusunda Belediye Başkanı Münür Şahin’i bilgilendirdi. Başkan Şahin’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlçemize yatırım yapmak isteyen kim olursa olsun Osmaneli Belediyesi olarak her türlü yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sanayi alanında yatırımcılarımız Osmaneli’ye getirirken, bir Tarım kenti olan Osmaneli’mizde tarıma yapılacak olan yatırımlar konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Ben Muhammed Akif Kaymak beye yatırım konusunda ilçemizi tercih ettiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.