OSMANELİ SELANİKLİLER DERNEĞİ'NDEN HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU

OSMANELİ SELANİKLİLER DERNEĞİ'NDEN HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU

Osmaneli Selanikliler Derneği'nin geleneksel hale getirdiği hıdırellez kutlamaları yoğun bir katılımla gerçekleşti.Hıdırellez kutlamaları dernek binası...

A+A-

Osmaneli Selanikliler Derneği'nin geleneksel hale getirdiği hıdırellez kutlamaları yoğun bir katılımla gerçekleşti.

img_3510.jpg
Hıdırellez kutlamaları dernek binası önünde  Söğüt Mehteran Takımının mehteran yürüyüşü ile başladı. Etkinlik alanına kadar Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri ile donatılan Osmaneli'nin tarihi sokaklarında Mehteran Takımının yürüşü büyük ilgi uyandırdı.

img_3385.jpg

Selanikliler Derneğinin hıdırellez kutlamaları Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Ak Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekçi, İyi Parti İlçe Başkanı Orhan Uğur, Chp İlçe Başkanı Faik Üstün, Chp Bilecik Miletvekili Aday Adayı Faik Akarkarasu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fuat Göçen, Mhp İlçe Başkanı Hayri Teyin, Osmaneli Selanikliler Derneği Başkan Hasan Gür ve mahalle halkının geniş katılımı ile gerçekleşti.

img_3425.jpg

Hıdırellez kutlamaları, mehteran gösterisi, Osmangazi İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve gençler arasında düzenlenen yarışmalarla renkli görüntülere sahne oldu.

img_3414.jpg
Hıdırellez etkinliğinde konuşama yapan Selanikliler Derneği Başkanı Hasan Gür "Hıdırellezler toplumumuzda uzun yıllardan beri bir bayram havasında şenlik havasında kutlanmaktadır. Hıdırellezlerde gelenek hale gelmiş istek, temenniler ve dualar yapılır. dilekler bulunur ve yüce Cenabı Allahtan kabul etmesi için dualar edilir.

img_3488.jpg
Hıdırellez , Hızır Aleyhisselam ile İlyas peygamberimizin hıdırellez günü yeryüzünde buluşup insanların dua ve isteklerinin dinleyip, ellerinden geldikçe onlara yardım ve durumlarına fayda sağlayacak etkinlik oluşturduğundan dolayı bu rivayetle herkes kutlamakta, anmakta ve eğlenmektedir.
Osmaneli'de de gelenek hale gelmiş hıdırellez günü Sarıkız'a gidilmekte adetten olsa dilekte bulunulmaktadır.
Hıdırellerizi unutmadan, bırakmadan daha ileri taşıyacak bir şekilde sivil toplum örgütleri ve dernekler yaşatmaladırlar.Osmaneli Selanikliler Derneğinin geleneksel hale getirdiği hıdırellez kutlamalarına desteklerinden dolayı Osmaneli Kaymakamız Edip Çakıcı'ya, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'e, sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Hıdırellez etkinliğinde yaptığı konuşmada "1924 yılında mübadele yapıldığında Osmaneli'de yaşayan Ortodoks Hristiyanlar Selanik'e, Selanik'te yaşayan zamanında Karaman'dan göç etmiş Türkler Osmaneli'ye geldiler.

img_3497.jpg

O günden bu güne gelen kardeşlerimiz Osmaneli'ye büyük bir değer kattılar. Selanikler derneğimizi daha ileri götürerek gelecek yıllardaki hıdırellez kutlamalarını daha büyük daha iyi bir alanda gerçekleştireceğiz. 
Osmaneli 1075 yılında Türklerin hakimiyetine giriyor. 1075 yılında Anadolu Selçuklu Devletinin kuruluş yerlerinin bir yeri de Osmaneli. Osmaneli'nin bir özelliği de kesintisiz Türk Kenti olmasıdır. 1097 yılından Haçlı Seferleri ile Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti olan İznik Bizans'ın eline geçti. Haçlılar Osmaneli Taş köprüye kadar gelebilmişler kente girememişlerdir. Kurtuluş Savaşında Yunan işgaline ve diğer emperyalist devletlerinin işgaline uğramayan bir kenttir.
Kurtuluş Savaşı'nda Türk Halkına önderlik yapan kendiside en büyük Selanikli olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve sevgi ile anıyorum. Osmaneli Selanikliler Derneğine etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

img_3570.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'e, Ak Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekçi'ye, Osmangai İlkokulu Müdürü Şenol Altıntaş'a, İbrahim Evcen'e  katkılarından dolayı Dernek Başkanı Hasan Gür tarafından plaket verildi. Hıdırellez kutlamaları pilav ikramı ile sona erdi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-008.png

Bu haber toplam 19596 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.