MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

OSMANELİ SANAYİLEŞME İLE BÜYÜYOR

A+A-

“SANAYİLEŞMİŞ, TARİH VE KÜLTÜR KENTİ OSMANELİ” hedefiyle çıktığımız yolda hızla hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Sanayileşme ile büyümek, Turizmle ön plana çıkmak, Yaşam Kalitesini arttırmak suretiyle Osmaneli, hedeflerine ulaşacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana “Sanayileşme ile büyümek” hedefimiz için yaptıklarımızı kısaca özetlemek istedim.

Göreve geldiğimizde Osmaneli’nin sanayileşmesinin önü iki nedenle tıkanmış durumdaydı.

1- Osmaneli Organize Sanayi Bölgesinin arsalarından neredeyse % 50’sinin Akgün Seramik başta olmak üzere davalık olması, bu nedenle yeni OSB alanlarının açılamayışı ve sanayiciye verilecek yer bulunamayışı.

2- Organize Sanayi Bölgesi alanları dışında yatırım yapılmak istendiğinde izin alınmış sanayi alanlarının olmayışı ve sanayiciye yer verilememesi.

Göreve başlar başlamaz; kilitlenmiş olan bu durum nedeniyle Osmaneli’ni sanayileşmede yatırım yapılamayan konumdan çıkarmamız gerekiyordu. Geçmişteki sanayi deneyimlerimizden yola çıkarak Osmaneli’nde ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.  Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanını kaldırıp mücavir sınırlarımız içinde yaklaşık 5.000.000 m’lik sanayi parseli ürettik. Yollar, alt yapı ve mevcut tesisler düşüldüğünde net yatırım yapılabilir, sanayi parseli 2.500.000 m2 civarındadır. Bu sanayi parsellerinin Belediyemiz kontrolünde satışı Selimiye Köyü arazi sahipleri tarafından serbest piyasa koşulları içinde yapılmaktadır. Ve bu şekilde başta BİEN SERAMİK AŞ. olmak üzere değişik sanayicilere 1.000.000 m2 civarında sanayi parseli satışı yapılmıştır.

Organize Sanayi Bölgesi tarafından m2’si 6-9 TL’den kamulaştırılacak alanlar m2’si 15-30 TL arasında değişen fiyatlarla köylülerimize satılmakta ve her geçen gün fiyatlar artmaktadır. Burada Osmaneli Belediyesi olarak sanayi parseli üretimimizin halkımıza sağladığı değer artışı avantajı % 100’ün çok üzerine çıkmıştır. Kısaca alanın da satanın da Osmaneli halkının da mutlu olacağı bir serbest piyasa ortamı yaratılmış ve rantçılara, fırsatçılara karşı yer sahipleri korunmuştur.
Osmaneli Belediyesi olarak yarattığımız Türkiye’deki tek örnek sanayi parselleri ile yerel yönetimlerin sanayileşmedeki öncülüğünü de gerçekleştirdik. Osmaneli Belediyesi her alandaki uygulamaları ile takip edilen yaratıcı belediye konumuna gelmiştir. Sanayi parselleri üzerinde hızla yükselen sanayi tesislerini gerçekleştirmek, Osmaneli’ne getirmek için yoğun bir şekilde ve hızla çalışıyoruz.
Bir taraftan yeni sanayi alanları açarken diğer taraftan da mevcut tesislerimizin büyümesine ve Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların tamamlanmasına büyük önem veriyoruz.

Göreve geldiğimizde çok düşük sayılarda üretim yapan veya kapalı olan tesislerimizin önünü açtık. Kapalı olan ve atıl olarak bekleyen Gök İnşaat AŞ. el değiştirdi ve bu alana METEK YAPI ile ARTE şirketleri yatırım yaptı. Bugün bu iki şirkette çalışan sayıları 200-300 kişi arasında değişmektedir. Delta Plastik AŞ. yine kapalı olan bir şirketimizdi. Bu şirket de el değiştirerek SEZERSAN AŞ. tarafından satın alındı ve yeni yatırımlarla 150-200 kişi çalıştırabilen bir şirket konumuna geldi. ODÖKSAN AŞ. yeni yatırımları ile taşeronlar dahil 350-400 işçi çalıştıran şirket konumuna geldi. CP STANDART AŞ. yeni yatırımlarla, çalışanlarıyla yaşadığı anlaşmazlıklara rağmen 650 kişiyi kadrolu, 30-40 kişiyi taşeronda çalıştıran yapıya ulaştı. Yeni yatırımları için görüşmelerimiz devam ediyor. VATAN PLASTİK AŞ. mevcut yatırımlarına ilave aldığı yeni sanayi alanları ile üretime başladı. Şu an 50 kişiyi aşan üretim sürecini yakaladı ve eleman alımına devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlarını tamamlayan AYDE ALÜMiNYUM, MÜSELLİMOĞLU FERFORJE, 404 KİMYA AŞ., ÖZMAKSAN MAKİNA SANAYİ üretim faaliyetlerine başladı ve bu şirketlerde çalışan sayısı da 400-500 kişi arasında değişiyor. AYDE ALÜMİNYUM yeni yerler alarak ilave yatırım yapıyor. Sayıları 10’a yaklaşan MERMER VE GRANİT ŞİRKETLERİ üretimlerine ve yatırımlarına devam ediyor. Yine bu şirketlerde çalışan sayısı 200 kişiyi aştı. Bunun dışında tekstil, döküm, metal vb. konularda üretim yapan küçük ölçekli şirketler de yatırımlarına devam ediyor ve çalışan sayıları da 200 kişiyi aşıyor.

Her alanda olduğu gibi Osmaneli, Sanayileşmede de büyümeye devam ediyor. Göç veren Osmaneli’nden, “GÖÇ ALAN” Osmaneli konumuna geldik. Osmaneli’nde işsiz yok, işini beğenmeyen veya üniversite mezunu olup da kendi özelliklerine uygun iş bulamayanlar var. Kısaca Osmaneli Belediyesi bir taraftan mevcut sanayicilerin yeni yatırımlar yapmalarını sağlarken diğer taraftan Türkiye’de ilk olan sanayi parselleriyle yeni yatırımcıları Osmaneli’ne getiriyor.

Sanayicinin ihtiyaç duyacağı iş gücü için bile Milli Eğitim ve Üniversitelerimizle işbirliği yaparak eğitime yön veriyoruz. Osmaneli’nin kısa ve uzun vadedeki hedeflerine uygun olarak her alanda yatırımların planlanmasına öncülük eden bir belediyecilik anlayışımız var.

Osmaneli artık öncü bir ilçe konumuna geldi. Osmaneli’nde yaşayan herkes biliyor ki gelecek çok daha güzel oluyor ve olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde, kişisel egolara ve saplantılara takılı kalmadan Osmaneli’nde bu dönemde her alanda üç dönemlik hizmeti gerçekleştireceğiz. Bunun gururunu yaşamak isteyen her kişi ve kuruluşla işbirliğine hazırız.

“Sanayileşme ile Büyüme” hedefimize ve tüm hedeflerimize ulaşmamızda katkı sağlayan Milletvekilimize, Valimize, İl ve İlçe Başkanlarımıza, Kaymakamımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclisi Üyelerimize, her kademedeki Belediye yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz.

“1075 YILINDAN GÜNÜMÜZE DEK TÜRK HAKİMİYETİNİ KESİNTİSİZ KORUYAN, OSMANELİ HALKINA” SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYOR, SAYGI VE SEVGİLERİMİZİ SUNUYORUZ.

 

Bu yazı toplam 3521 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.