OSMANELİ SANAYİ PARSELLERİNE BÜYÜK İLGİ

OSMANELİ SANAYİ PARSELLERİNE BÜYÜK İLGİ

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Belediye olarak Sanayi parseli üreten ve bu sanayi parselleri üzerindeki 18 uygulamasını bitiren Osmaneli Belediyesi,...

A+A-

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Belediye olarak Sanayi parseli üreten ve bu sanayi parselleri üzerindeki 18 uygulamasını bitiren Osmaneli Belediyesi, sanayi parsellerindeki alt ve üst yapı çalışmalarına başlamış durumda. 
Sanayi parsellerine büyük bir ilgi olduğunu, hemen her gün İstanbul’dan, Gebze’den sanayicilerin Osmaneli’ye geldiklerini ve sanayi parsellerine yapılacak yatırımları görüştüklerini söyleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konu ile ilgili gazetemize özel yazılı bir açıklama yaptı. 
Başkan Münür Şahin Gazetemize yaptığı özel açıklamada;  “Osmaneli Belediyesi olarak, sivil toplum örgütlerinin, kamu ve özel sektörün, belediye meclisimizin, işbirliği yaptığımız 22 üniversitenin ve tüm halkımızın katılımıyla Osmaneli için dört ana hedef belirlemiştik. Bu hedefler;
1-Yaşam Kalitesini arttırmak, 2-Turizm ile öne çıkmak,  3-Sanayileşerek büyümek, 4-Tarımda yeni ürünlere, yeni pazarlara yönelmek.
 Osmaneli tüm bu hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde çalışıyor. Osmaneli’nin büyümesinde “Sanayileşme” en önemli faktör olacak. 
Göreve geldiğimiz günden bu yana “sanayileşme ile büyüme hedefimize” varmak için sürekli çalışıyoruz. Şu an için en fazla odaklandığımız hedefimizde bu. Sanayi parsellerimizin 2.000.000 m2’lik bölümü için 18 uygulamalarımızı tamamladık ve yolların yapımına başladık.

Büyük ilgi gören sanayi parsellerimiz de Bien Seramik, Tayraş AŞ, Dünyalar Grubu AŞ, Yiğit Hayvancılık ve entegre et, Ekol Alüminyum AŞ, Ceneviz Gıda AŞ, Mepsan AŞ, Tepsan Makine AŞ arsa alımlarını gerçekleştirerek proje ve inşaat aşamasına geldiler. Yakında bu alanda sanayide yükselişe geçeceğiz. Yurtbay Seramik AŞ sanayi parsellerimizden yapacağı yeni yatırımlar için arsa talebinde bulundu. Mevcut plan içindeki alternatifleri kendilerine sunduk.
 Osmaneli sanayi parselleri yakında ihaleye çıkacak Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma YHT hattı ile Gemlik Limanına kısa sürede erişme olanağına kavuşacak. Yine Bursa-Bandırma hattının tamamlanmasıyla birlikte Bandırma Limanına da uzanacak bir lojistik merkezi olacağız. Gemlik Limanı ve Derince Limanlarına yakınlığımız, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Antalya bölünmüş yolu, eski tren hattımız, İstanbul-Ankara YHT hattı ile birlikte Osmaneli ulaşım açısından merkez konumunda. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da ifadesiyle Osmaneli YHT’ nin merkezi oluyor.
 Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz sanayi parsellerimizle ilgili alanları yerinde incelemek için ilçemizi ve belediyemizi ziyaret ettiler. Gebze OSB deki sanayiciler için sanayi parsellerimizden yer talebinde bulunan sanayicilerimizle görüşmelerimiz devam edecek. İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası, kendilerine ait olan üniversiteleri İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Osmaneli’ye her alanda destek oluyor. Sanayi parsellerimizde onların da desteği ile Gebze OSB den şirketlerimiz ilçemizde yatırım yapacak.
 Değerli konuklarımız Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini de ziyaret ederek Lefke Bezinden ürünlerimize büyük ilgi gösterdiler. Hediyelik eşyalar için büyük sipariş de veren sanayicilerimiz yöresel ürünlerimize doğrudan alıcı olacaklarını gösterdiler. Yeni yapmakta olduğumuz Lokum Fabrikamız, reçel, salça ve diğer gıda ürünleri projemize de büyük ilgi gösteren yatırımcılar üretim aşamasında sipariş desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.
 Çevreye, doğaya zarar vermeyen Osmaneli’de gelişimi sağlayacak yatırımcıların önünü açacağız. Osmaneli için belirlediğimiz sanayileşerek büyüme hedefine hızla ulaşıyoruz. Değerli yatırımcılara ve hocamıza Osmaneli ye ilgileri için çok teşekkür ediyoruz.
 "Sanayileşmiş, Tarih Ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefiyle çıktığımız yolda hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Sanayileşme ile büyümek, Turizmle ön plana çıkmak, Yaşam Kalitesini arttırmak suretiyle Osmaneli, hedeflerine ulaşacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana “Sanayileşme ile büyümek” hedefimiz için yaptıklarımızı kısaca özetlemek istedim.
 Göreve geldiğimizde Osmaneli’nin sanayileşmesinin önü iki nedenle tıkanmış durumdaydı.
 Akgün Seramik AŞ’nin Osmaneli OSB de davalık olan arsaları konusu yargıda, süreç devam ediyor. Osmaneli’liler olarak bu konunun çözüme kavuşması ilçemiz için önemli. Konuyu sulh yoluyla çözmek için Akgün Seramik AŞ yetkilileri ile görüştük. Gerekirse bu konunun çözümü için Valimiz, Milletvekilimiz, İl Başkanımız, Bakanımız, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gider sorunu çözeriz. Osmaneli’nin her sorunu Osmaneli halkını ve dolayısıyla Osmaneli Belediyesini ilgilendirir.
 Göreve başlar başlamaz; kilitlenmiş olan bu durum nedeniyle Osmaneli’ni sanayileşmede yatırım yapılamayan konumdan çıkarmamız gerekiyordu. Geçmişteki sanayi deneyimlerimizden yola çıkarak Osmaneli’nde ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanını kaldırıp mücavir sınırlarımız içinde yaklaşık 5.000.000 m2’lik sanayi parseli ürettik. Yollar, alt yapı ve mevcut tesisler düşüldüğünde net yatırım yapılabilir, sanayi parseli 2.500.000 m2 civarındadır. Bu sanayi parsellerinin Belediyemiz kontrolünde satışı Selimiye Köyü arazi sahipleri tarafından serbest piyasa koşulları içinde yapılmaktadır.
 Organize Sanayi Bölgesi tarafından m2’si 6-9 TL’den kamulaştırılacak alanlar m2’si 30-40 TL arasında değişen fiyatlarla köylülerimizce satılmakta ve her geçen gün fiyatlar artmaktadır. Burada Osmaneli Belediyesi olarak sanayi parseli üretimimizin halkımıza sağladığı değer artışı avantajı % 100’ün çok üzerine çıkmıştır. Kısaca alanın da satanın da Osmaneli halkının da mutlu olacağı bir serbest piyasa ortamı yaratılmış ve rantçılara, fırsatçılara karşı yer sahipleri korunmuştur.
Osmaneli Belediyesi olarak yarattığımız Türkiye’deki tek örnek sanayi parselleri ile yerel yönetimlerin sanayileşmedeki öncülüğünü de gerçekleştirdik. Osmaneli Belediyesi her alandaki uygulamaları ile takip edilen yaratıcı belediye konumuna gelmiştir. Sanayi parselleri üzerinde hızla yükselen sanayi tesislerini gerçekleştirmek, Osmaneli’ne getirmek için yoğun bir şekilde ve hızla çalışıyoruz.
Bir taraftan yeni sanayi alanları açarken diğer taraftan da mevcut tesislerimizin büyümesine ve Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların tamamlanmasına büyük önem veriyoruz.
 Göreve geldiğimizde çok düşük sayılarda üretim yapan veya kapalı olan tesislerimizin önünü açtık. Kapalı olan ve atıl olarak bekleyen Gök İnşaat AŞ. El değiştirdi ve bu alana Metek Yapı ile Arte şirketleri yatırım yaptı. Bugün Metek AŞ de çalışan sayısı 100 kişi civarında. Delta Plastik AŞ. Yine kapalı olan bir şirketimizdi. Bu şirket de el değiştirerek Sezersan AŞ. Tarafından satın alındı ve yeni yatırımlarla 150-200 kişi çalıştırabilen bir şirket konumuna geldi. Odöksan AŞ. Yeni yatırımları ile taşeronlar dâhil 400-450 işçi çalıştıran şirket konumuna geldi. Cp Standart AŞ. Yeni yatırımlarla, çalışanlarıyla yaşadığı anlaşmazlıklara rağmen 650 kişiyi kadrolu, 30-40 kişiyi taşeronda çalıştıran yapıya ulaştı. Yeni yatırımları için görüşmelerimiz devam ediyor. Vatan Plastik AŞ. Mevcut yatırımlarına ilave aldığı yeni sanayi alanları ile üretime başladı. Şu an 60 kişiyi aşan üretim sürecini yakaladı ve eleman alımına devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlarını tamamlayan Ayde Alüminyum, Müsellimoğlu Ferforje, 404 Kimya Aş. Özmaksan Makina Sanayi üretim faaliyetlerine başladı ve bu şirketlerde çalışan sayısı da 300-400 kişi arasında değişiyor. Ayde Alüminyum yeni yerler alarak ilave yatırım yapıyor. Sayıları 10’a yaklaşan Mermer Ve Granit Şirketleri üretimlerine ve yatırımlarına devam ediyor. Yine bu şirketlerde çalışan sayısı 200 kişiyi aştı. Bunun dışında tekstil, döküm, metal vb. konularda üretim yapan küçük ölçekli şirketler de yatırımlarına devam ediyor ve çalışan sayıları da 200 kişiyi aşıyor.
 Her alanda olduğu gibi Osmaneli, Sanayileşmede de büyümeye devam ediyor. Göç veren Osmaneli’nden, “Göç Alan” Osmaneli konumuna geldik. Osmaneli’nde işsiz yok, işini beğenmeyen veya üniversite mezunu olup da kendi özelliklerine uygun iş bulamayanlar var. Kısaca Osmaneli Belediyesi bir taraftan mevcut sanayicilerin yeni yatırımlar yapmalarını sağlarken diğer taraftan Türkiye’de ilk olan sanayi parselleriyle yeni yatırımcıları Osmaneli’ne getiriyor.
Sanayicinin ihtiyaç duyacağı iş gücü için bile Milli Eğitim ve Üniversitelerimizle işbirliği yaparak eğitime yön veriyoruz. Osmaneli’nin kısa ve uzun vadedeki hedeflerine uygun olarak her alanda yatırımların planlanmasına öncülük eden bir belediyecilik anlayışımız var.
 Osmaneli artık öncü bir ilçe konumuna geldi. Osmaneli’nde yaşayan herkes biliyor ki gelecek çok daha güzel oluyor ve olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde, kişisel egolara ve saplantılara takılı kalmadan, Osmaneli’nde bu dönemde her alanda üç dönemlik hizmeti gerçekleştirmektedir.. 
“Sanayileşme ile Büyüme” hedefimize ve tüm hedeflerimize ulaşmamızda katkı sağlayan Milletvekilimize Halil Eldemir, Valimize, İl başkanımız Fikret Karabıyık ve İlçe Başkanlarımız Mefaret Göbekçi, Kaymakamımız Edip Çakıcı, Tüm Belediye Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclisi Üyelerimiz Hakan Özkan, her kademedeki Belediye yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz.
“1075 Yılından Günümüze Dek Türk Hâkimiyetini Kesintisiz Koruyan, Osmaneli Halkına” Sonsuz Teşekkür Ediyor, Saygı Ve Sevgilerimizi Sunuyoruz” dedi. 


Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum