OSMANELİ PAZARINI GEZDİK DOLAŞTIK. ALICI DA, SATICI DA HALİNDEN MEMNUN DEĞİL

OSMANELİ PAZARINI GEZDİK DOLAŞTIK. ALICI DA, SATICI DA HALİNDEN MEMNUN DEĞİL

Kış aylarının gelmesi ile birlikte, pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının artması pazarda durgunluğa sebep oluyor.Cuma günleri Osmaneli’de kurulan pazarda...

A+A-

Kış aylarının gelmesi ile birlikte, pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının artması pazarda durgunluğa sebep oluyor.

Cuma günleri Osmaneli’de kurulan pazarda geçmiş yıllara göre alışverişlerde azalma olduğunu belirten pazarcı esnafı, “Geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz günlük ciroların yarısını ancak yapıyoruz. Bunda kış aylarının etkisi olduğu gibi, ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin de etkisi büyük oldu. Pazara getirdiğimiz malların yarısını ancak satabiliyoruz. Ülkeyi yöneten büyüklerimiz, her ne kadar ortamı güllük gülistanlık gösterseler de, hiç de öyle değil. Vatandaşlarımızın alım gücü çok düşük. Sebze ve meyve üreticilerinin ürettikleri ürünlerde ki maliyetleri çok fazla. Bu yüzden bizler çok ucuza satamıyoruz, vatandaşta alamıyor” dediler.

osmaneli-pazari.jpg

Osmaneli pazarında vatandaşlarla sohbet ettik. Pazarın durumunu sorduk. Konuştuğumuz vatandaşların hemen hepsi çok dertliler. Kış aylarının gelmesi ile birlikte masrafların daha arttığını, bu yüzden eskiden pazara çıktıkları paranın yarısı ile bugün pazara çıkabildiklerini söyleyen vatandaşlar, “Her akşam televizyon ekranlarından memleketin çok iyi olduğunu anlatan büyüklerimiz lütfedip Osmaneli Pazarına gelsinler de vatandaşın halini görsünler. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Bizlerin geliri belli. Asgari ücretin 1.300 TL olduğu bir yerde neyi ne kadar alabileceğiz. Bakın dün akşam motorine yine zam geldi. Köylü ne yapsın, esnaf ne yapsın. Biz onlara da bir şey diyemiyoruz. Şu anda ülke genelinde olduğu gibi Osmaneli’de de ekonomik kriz had safhada. Sizin anlayacağınız Osmaneli Pazarı yangın yeri dediler. 

Bu haber toplam 4273 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.