OSMANELİ ORMANLARI CÜRUF ATIK SAHASI MI OLDU?

OSMANELİ ORMANLARI CÜRUF ATIK SAHASI MI OLDU?

Osmaneli Haber Gazetemizde son yıllarda çevreyi kirleten atıkların Osmaneli ilçesi sınırlarına atıldığına dair birçok haberlere yer verdik.

A+A-

Osmaneli Haber Gazetemizde son yıllarda çevreyi kirleten atıkların Osmaneli ilçesi sınırlarına atıldığına dair birçok haberlere yer verdik. Osmaneli Haber Gazetesi olarak bizler her ne kadar çevre duyarlılığımızı göstererek bu haberlere yer versek de, Osmaneli ilçesi sınırları içerisinde birilerinin çevreyi kirlettiği, buna karşılık tedbir alması gereken ilgili mercilerin bu konuda hala duyarsız olduklarına da şahitlik etmektiyiz. 
Geçtiğimiz gün gazetemiz ihbar hattına gelen bir şikâyet üzerine, Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi giriş kapısının karşısından, Bilecik Adapazarı yoluna bağlanan tali yola, yüzlerce ton cüruf atığı atıldığı ihbarı üzerine gittiğimiz alanda bu atıkları tespit ettik. Döküm atığı olduğu anlaşılan atıkların bu alana kimler tarafından, ne zaman atıldığı belli değil. 

osmaneli-ormanlari-curuf-atik-sahasi-mi-oldu-3.jpg
Son yıllarda Osmaneli ilçesinde sık rastlanan bu olaylar karşısında Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ne gibi tedbirler aldığı, bu atıkları atanları tespit edip etmedikleri, tespit ettilerse ne gibi yaptırımlar uyguladıkları konusunda da bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılamadı. Bu yola atılan atıkları gazetemize ihbar eden vatandaşlar; “2021 yılı içerisinde ülkemizin birçok alanında Orman Yangınları ile karşı karşıya kaldık. Ülkemizin ciğerlerinin yanışını seyrettik. Bir ağacın yetişmesi yıllar alırken, birilerinin bu ormanlık alanları çöplük haline getirmesi bizleri üzmektedir. Ormanlık alana atılan bu cürufların kimyasal bir madde taşıyıp taşımadıkları da bilinmemektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, özellikle ormanlık alanların çöplük haline gelmemesi konusunda bir çalışması varmıdır? varsa bile bizler bugüne kadar bu çalışmaları Osmaneli ilçemizde göremedik. Ormanlık alanlarımızın çöplük olmaktan bir an önce kurtarılması konusunda Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ile ilgili diğer yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ormanlarımız çöplük olmasın, ormanlarımız ne idiği belirsiz atıklarla kirletilmesin. Atılan madde belli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri bu maddelerin nerden çıktığını ve kimler tarafından bu ormanlık alanlara döküldüğünü tespit etme noktasında zorluk yaşamayacaklardır. Yeterki çevreyi koruma konusunda duyarlı ve azimli olsunlar” dediler.  

osmaneli-ormanlari-curuf-atik-sahasi-mi-oldu-1.jpg


Bu haber toplam 4964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.