OSMANELİ MUHTARLAR DERNEĞİ KURULACAK

OSMANELİ MUHTARLAR DERNEĞİ KURULACAK

19 Ekim Muhtarlar günü Osmaneli’de törenle kutlandı. Törenlere Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan...

A+A-

19 Ekim Muhtarlar günü Osmaneli’de törenle kutlandı. Törenlere Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan, Osmaneli Ak Parti İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan’da katıldı.

OSMANELİ MUHTARLAR DERNEĞİ KURULACAK 3

Muhtarlar günü nedeniyle, 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 10.30’da Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan törenler, Muhtarlar adına Selimiye Köyü Muhtarı Sadık Dayan’ın konuşması ile devam etti. Muhtarlar adına bir konuşma yapan Sadık Dayan, “Devletin, Vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdinde ki belki ilk kapısı olan muhtarlarımıza ilişkin, özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Ülkemizde 50.026 köy ve mahalle muhtarının hayat standartlarının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi, aslında sadece doğrudan muhtarlarımıza değil, vatandaşımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşımızla devletin en üst kademeleri arasında duygudaşlığın da pekişmesini sağlamaktadır. Sadece bulunduğu beldenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına Şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. BU vesileyle, görevi başında bu millete hizmet için Şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, kıymetli muhtarlarımızın bu yıl ikincisi düzenlenen “Muhtarlar Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

OSMANELİ MUHTARLAR DERNEĞİ KURULACAK 2

Daha sonra törene katılan Köy ve Mahalle Muhtarları Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Kaymakam Çakıcı, “Vatandaş ile Devlet arasında bir köprü vazifesi görevi gören muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Muhtarlık Osmanlı’dan beri süre gelen bir müessese. Sizler Demokrasinin önemli bir sac ayağısınız. Hem Devleti, hem bir kurumu hem de seçilmiş bir kişi olarak milleti temsil ediyorsunuz. Hizmetin vatandaşa ulaşmasında önemli bir halkasınız” dedi. Daha sonra Osmaneli Muhtarlar derneğinin kurulması gündeme geldi. Böyle öneli bir günde Muhtarlar derneğinin kurulmasını gündeme getiren Kaymakam Çakıcı, “Birlikten ve beraberlikten her zaman güç doğar, kuvvet doğar. Osmaneli gibi güzide bir ilçemizde Muhtarlar derneğimizin olmaması önemli bir eksiklik. Bu eksikliği gidereceğinizi umuyorum” dedi.

OSMANELİ MUHTARLAR DERNEĞİ KURULACAK

19 Ekim Muhtarlar gününde Osmaneli Muhtarlar derneğinin kurulması kararlaştırıldı. 7 Kişilik kurucu heyetin belirlenmesinden sonra, dernek kurulması için ilk adımlar atılmaya başlandı. Muhtarlar Kaymakam Çakıcı’dan sonra Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Şahin bütün muhtarların muhtarlar gününü kutladı. Başkan Şahin, “Bizler Belediye olarak sizleri yani mahalle ve köy muhtarlarımızı kendimizden ayrı görmüyoruz. Bizler Osmaneli’ye hizmette aynı ailenin birer parçasıyız. İlçemizin, mahallelerimizin ve köylerimizin gerek sorunlarını, gerekse güzelliklerini bizlere aktaran, bizlerle birlikte hizmet için yarışan, çok büyük maddi getirisi olmadığı halde gönülden hizmet etmeyi seçen kişilersiniz. Hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Osmaneli Belediyesi olarak, her zaman muhtarlarımızın yanında olduğumuzu, hizmet noktasında bütün desteğimizin muhtarlarımıza olduğunu bilmenizi isterim. Muhtarlar gününüz kutlu olsun” dedi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, hazırlanan hediyeleri muhtarlara dağıttı. 

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum