OSMANELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN  TEOG ve LYS TERCİH DANIŞMANLIĞI

OSMANELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN TEOG ve LYS TERCİH DANIŞMANLIĞI

Millî Eğitim Bakanlığıca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde...

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığıca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve velilere danışmanlık yapılması amacıyla Osmaneli’de  “tercih danışmanlığı komisyonları“ çalışmalarına başladı.

Bu komisyonlar  14-24  Temmuz tarihleri arasındaki  tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verecektir. Komisyonlar mesai saatlerinde çalışacaktır. Öğrenci ve veliler dilediği komisyondan danışmanlık hizmeti alabilecektir.

Öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak amacı ile Osmaneli’de LYS Tercih Danışmanlığı Komisyonları 18 Temmuz 2017 - 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında öğrencilere rehberlik çalışması yapacaktır.

TEOG ve LYS Komisyonlarında, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik hizmeti verilecek,  Komisyonlar, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda yardımcı olacaklar. Bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecektir. 

 

İlçemizde kurulan TEOG Tercih Danışmanlığı Komisyonları;

1-Atatürk Ortaokulu

2-Cumhuriyet Ortaokulu

3-Hisarcık Beşevler Ortaokulu’dur.

İlçemizde kurulan LYS Tercih Danışmanlığı Komisyonları;

1.Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi

2.Osmaneli 75.Yıl Anadolu Lisesi (Komisyon çalışmalarını Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Sınav Hizmetleri Bürosunda yürütecektir.)

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.