OSMANELİ LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK

OSMANELİ LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK

Ulaşım, gelişmiş kentlerin en önemli kriterlerinden biri. Bilecik ve doğal olarakta Osmaneli, son yıllardaki ulaşım yatırımlarıyla bu konuda çok önemli...

A+A-

Ulaşım, gelişmiş kentlerin en önemli kriterlerinden biri. Bilecik ve doğal olarakta Osmaneli, son yıllardaki ulaşım yatırımlarıyla bu konuda çok önemli ilerleme kaydetti. İstanbul-Eskişehir-Antalya-Ankara bölünmüş yolu, İstanbul-İzmir otoyolunun körfez geçişi ve Orhangazi-İznik-Osmaneli üzerinden bu yola ulaşabilmemiz, devam eden Bilecik -Yenişehir yolu, Yenişehir hava limanı, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya YHT hattı, 3 Nisan 2018 de ihale edilen Osmaneli-Yenişehir- Bursa sonrası Bandırma-İzmir YHT Osmaneli'yi lojistik merkezi haline getiriyor. 
Bursa-Yenişehir ve Osmaneli arasında yapılacak olan YHT hattının 2020 yılında bitirilecek olması ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bir açıklama yaptı. Başkan Şahin açıklamasında, “Aslında tarih canlanıyor. Antik çağlardan bu yana İpek yolu, Ordu yolu, Hac yolu ve tüm yolların kesişme noktası olan Osmaneli yine ulaşımın merkezi oluyor.
YHT yani yüksek hızlı trenin 2012 yılında temeli atıldığında, 2016 yılında seferlerin başlayacağı müjdesi de verilmişti. Açıklanan tarihin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT hattı zemin sorunları,heyelan,güzergah değişiklik çalışmaları nedeniyle aksamalar uğramıştı.Proje ilk yayınlandığında Osmaneli'den bağlanacağı kesindi.Sonraki dönemde değişik altarnatifler üzerinde çalışıldı.Ancak yine tüm çalışmalar YHT hattının Osmaneli üzerinden İstanbul ve Ankara'ya bağlanmasının daha ekonomik ve uygun olduğunu ortaya koydu..Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT hattı ihalesi 03 Nisan 2018 tarihinde yapılmış ve ihaleyi Bayburt Grup almıştı.
Gecikmenin hem güzergâh değişiklikleri hem de seçilen bölgelerde yaşanan heyelan kaynaklı olduğu zaman zaman yetkililerce ifade edilen Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT nın durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na önergeyle sorulmuştu. Hem gecikmenin nedeni hem de ne zaman tamamlanacağı konularını içeren önergeye bakanlığın Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yazılı yanıt verildi.
Gecikme nedenlerinin detaylı anlatıldığı yanıtta, projenin Bursa-Gölbaşı-Yenişehir arasındaki 56 kilometrelik kesiminde tünel imalat çalışmaları ve 38,5 kilometrelik bölümünde de altyapı çalışmalarının devam ettiği ve fiziki ilerlemenin yüzde 50 seviyesinde olduğu belirtildi.
Yenişehir- Osmaneli arasındaki 50 kilometrelik bölümün altyapı ve Bursa-Osmaneli arasındaki 106 kilometrelik bölümün üstyapısı ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon ihalesi 3 Nisan 2018'de yapıldığı ve KİK süreci devam ettiği ifade edilen yanıtın sonunda projenin ne zaman tamamlanacağı açıklandı.
Bakanlığın öngörüsüne göre, proje 2020 yılının son çeyreğinde tamamlanacak ve test çalışmaları başlayacak. 2020 sonunda Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT hattı işletmeye açılacak.
Bakanlığın açıklamasında;“Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 sonunda test sürüşü, 2020’de de seferlerin başlayacağını açıkladı. Bizlere inşaatın bu hedef doğrultusundaki zamanda bitmesi için takip etmek düşüyor.”denildi.
Osmaneli'de Osmaneli-Yenişehir- Bursa YHT hattı ile Lojistik merkezide kurulacak. Kamulaştırma çalışmalarının başladığı YHT hattı Büyük Yenice Köyü altından İstanbul-Eskişehir-Konya-Ankara YHT hattına bağlanacak. Osmaneli'de yük taşımacılığının da gerçekleşeceği YHT için büyük bir istasyon kurulacak. Bu istasyon sadece yolcu taşımacılığı için değil, yük taşımacılığı içinde hizmet edeceği için oldukça kapsamlı bir istasyonumuz olacak. Bilecik-Bozüyük arasındaki heyelan nedeniyle geciken hattın tamamlanması ile eski tren hatlarıda yolcu ve yük taşımacılığına başlıyacak. Kısaca Osmaneli 2020 yılında Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT ile YHT den yararlanacak istasyona kavuşurken, diğer taraftan Abdülhamit Han tarafından yapılan eski hattımızda eski istasyonuyla yolcu ve yük taşımacılığının hizmetinde olacak. Osmaneli önce Gemlik Limanına sonrası için Bandırma ve İzmir Limanlarına bağlanacak. Eski tren hattımızlada Derince ve Haydarpaşa Limanlarına da ulaşacak. Osmaneli fırsatlar kenti olarak yatırımcının tercihi bir kent oldu. Osmaneli hedeflerine birlik ve berabelik içinde ulaşırken, bunun sonuçlarını bolluk ve bereket olarak alıyor. Allah fitneden ve kötü niyetlilerden bu kenti uzak tutsun ve Osmaneli 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine birlik ve beraberlik içinde ulaşsın"dedi.

osmaneli-lojistik-merkezi-2.jpg

 

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.