OSMANELİ KARPUZUNA TALEP ARTTI

OSMANELİ KARPUZUNA TALEP ARTTI

Yetiştirdiği karpuzu ile ünlü olan Osmaneli’de, karpuz hasadının başladığı bu günlerde, Osmaneli Karpuzuna talep hayli çoğaldı. Başta İstanbul,...

A+A-

Yetiştirdiği karpuzu ile ünlü olan Osmaneli’de, karpuz hasadının başladığı bu günlerde, Osmaneli Karpuzuna talep hayli çoğaldı. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere ilçeye gelen toptancılar, Osmaneli’den aldıkları karpuzları ülkenin her yerine gönderiyorlar. Osmaneli karpuzu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız; “İlimizin Sakarya Vadisi'nde yetiştirilen karpuz ve kavunların hasat edilmesi ile beraber ülke genelinde taleplerde artış oldu.

OSMANELİ KARPUZUNA TALEP ARTTI

Sakarya Nehri’nin geçtiği Osmaneli ilçemizin özellikle Merkez, Soğucakpınar, Medetli Büyükyenice, Selçik, Kazancı, Selimiye, Akçapınar ve Düzmeşe Köylerinde üretilen kavun ve karpuzlar, ülke genelinde yoğun ilgi görüyor.

 İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen tüccarlar, tonlarca ürün alımı yapıyor.

Geçen yılın rakamlarına göre İl genelinde 9 bin 275 dekarlık alanda 21 bin 633 ton kavun üretilirken, 13 bin 455 dekar alanda 73 bin 289 ton karpuz üretimi yapıldı. 

Karpuzu meşhur olan Osmaneli ilçemizde ise, 3 bin 100 dekarlık alanda 9 bin 300 ton kavun, 8 bin 600 dekar alanda 55 bin 900 ton karpuz üretimi gerçekleşti.

Bu sene de aynı büyüklükteki ekim alanlarında, geçen yılla benzer ve daha yüksek rekolte beklemekteyiz.

OSMANELİ KARPUZUNA TALEP ARTTI

 

Kavun fiyatları, 75-80 krş/ kg bandında seyrederken, Karpuz fiyatı ise 35-40 krş/kg olarak oluşmaktadır.

 

2016 yılı içerisinde 14 Kasım ile 13 Aralık tarihleri arasında Osmaneli İlçemizin Akçapınar Köyünde 24 üreticimizin katıldığı "Kavun Yetiştiriciliği"  konulu bir kurs düzenlenmiş bulunmakta olup, bundan sonraki yıllarda da her türlü konuda üreticimize destek olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

 Tüm Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını dilerim." dedi

Bu haber toplam 3322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.