OSMANELİ İLGİ ODAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR

OSMANELİ İLGİ ODAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Osmaneli Belediyesi tarafından başlatılan Turizme yönelik çalışmalar kapsamındaki, tarihi evlerin ve konakların onarılma çalışmaları, birçok üniversitenin,...

A+A-

Osmaneli Belediyesi tarafından başlatılan Turizme yönelik çalışmalar kapsamındaki, tarihi evlerin ve konakların onarılma çalışmaları, birçok üniversitenin, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinin dikkatini çekiyor. 
Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir ile birlikte, Osmaneli'ye gelen Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Hüseyin Başer, Sami Kalfaoğlu ve Haluk Hüsnü Korkmaz, Osmaneli'nin tarihi ev ve konaklarını incelediler.

Osmanlı mimari yapısını inceleyen öğretim görevlileri, konakların ve evlerin bugüne kadar korunmuş olmalarından ve bugün yapılan çalışmalardan hayli memnun kaldıklarını ifade ettiler. Tarihi evleri ve konakları inceleyen öğretim görevlileri, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'i de makamında ziyaret ettiler. Öğretim görevlileri, Başkan Şahin'in tarihi ev konakların tadilatı çalışmalarını başlatmalarından dolayı kendisine teşekkür ederek, "Tarih bizlere ecdadımızın yadigarıdır. Böyle güzel bir mimari ile inşa edilmiş olan konakları ve evleri koruyarak, yeniden onararak yarınlara ulaştıracak olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" dediler. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'de Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı ve öğretim görevlilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Osmaneli'de bir Turizm hareketi başlattık. Osmaneli ilçemiz 1075 yılından buyana kesintisiz bir Türk Kentidir. Ecdadımız bizlere kalan mirası koruyup kollamak ve onları gelecek nesillere teslim etmek bizlerin asli görevidir. Bu konuda Türkiye'de bulunan birçok üniversite ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çok yakın bir gelecekte Osmaneli ilçemiz, hem tarih turizmi, hem de doğa turizmi açısından bölgenin parlayan yıldızı olacaktır" dedi. 

 

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.