“OSMANELİ HALKI NE DERSE O OLACAK"

“OSMANELİ HALKI NE DERSE O OLACAK"

Osmaneli Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Münür Şahin gazetemizi ziyaret etti.31.Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Münür Şahin gazetemizi ziyaret etti.31.Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi yazı işleri müdürümüz Mehmet Erdem’e açıklamalarda bulunan Başkan Münür Şahin;”Osmaneli halkından 31.Mart 2014 seçimleriyle aldığımız yetki ile Osmaneli’yi 5 yıl boyunca yönettik. Bu dönemde tüm siyasi partilerimiz ve tüm belediye meclis üyelerimiz ve en önemlisi de Osmaneli halkı arasında oluşturduğumuz birlik ve beraberlikle Osmaneli’de Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik.
Yatırımlarımızı yarattığımız öz kaynaklarımızla yaparken, bir taraftan geçmişten gelen borçları azalttık ve ödedik. Osmaneli Belediyesinin varlıklarını on kat arttırdık ve finans yönünden güçlü belediye haline geldik. 24.000.000 TL olarak aldığımız belediyemizin borçlarını bu kadar yatırım yapmamıza rağmen azalttık ve 16.000.000-TL ye düşürdük. Alacaklarımızı düştüğümüzde toplam borcumuz 14.000.000.-TL oldu. Kısaca bu dönemde belediyemizin borçlarını yarattığımız kaynaklarla 10.000.0000.-TL azalttık. Osmaneli’nin değerini arttırdık, projeleriyle ve yaptığı yatırımlar ile Osmaneli Belediyesi izlenen örnek belediye oldu. Çevre il ve ilçelerden ilçemize gelen ziyaretçi sayısı arttı, Sakarya kıyısındaki parkalarımız hafta sonu dışardan gelen misafirlerle dolmaya başladı.

9ea62e7e-b6e1-437a-83a7-590952759ee4.jpg
Osmaneli’de 5 yıl boyunca her şey iyi giderken Belediye Başkanı aday belirleme sürecinde yanlışlıklar yapıldı. Sonuçta partimiz yeni aday ile seçimi daha rahat alacağını düşünerek yeni bir adayla yola devam dedi. Osmaneli halkı ilçemizde herşey güzel giderken, Osmaneli’de belediyeden ve belediye başkanından halk memnunken böyle aday değişikliğini kabul etmedi. Osmaneli’de ilk kez halk bir belediye başkanına sahip çıktı ve bağımsız aday olması için sürekli baskı yaptı. Ve sonuçta bende halkın bu isteğini ve beklentisini kırmadım bağımsız belediye başkanı adayı oldum.
Tüm siyasi partilerden halkımızın Osmaneli’nin geleceği için bir araya gelerek bize sahip çıkması öyle beklenen ve kolay bir durum değildi. İnşallah bu destek seçimde sandığa yansıyacak ve Osmaneli’de bir ilki hep beraber gerçekleştireceğiz. Aslında Osmaneli kendine sahip çıktı, “geleceğimi ben belirlerim” dedi. Osmaneli’de 31.Mart seçimlerinde kısaca “Osmaneli halkı geleceğini, Osmaneli’nin kim tarafından yöneticiliğini kendi iradesiyle tercih edeceği seçim olacak.
2014-2019 Döneminde Osmaneli Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarla, tüm siyasi partilerimizle, milletvekillerimiz Dr. Fahrettin Poyraz, Halil Eldemir, Bakanlarımız Prof. Dr. Nabi Avcı, Fatih Dönmez ve İstanbul Üniversitemizin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in destekleri ile çok güzel yatırımları Osmaneli’ye kazandırdık. Bu dönemde Osmaneli Belediyesi 22 Üniversite ile işbirliği yaparak projelerle BEBKA başta olmak üzere birçok kurumdan destek aldı. Osmaneli’de yaşam kalitesini arttırdık, Turizmde, Tarımda, Sanayide ve kısaca her alanda çok güzel işler yaptık ve Osmaneli’yi her alanda geliştirdik.
Osmaneli Belediyesi olarak bu dönemde yapılan yatırımlardan kısaca bahsedersek;
Altyapıda önceki dönem başlatılan kanalizasyon, arıtma tesisi, doğalgaz çalışmalarını bitirdik. Altyapı ile bozulan tüm yolları ve şehrin içinden geçen ana yolu yeniden yaptık. Şehitler Parkı, Çobandere Parkı, Tarih Parkı, Anadolu Selçuklu Parkını, Sakarya ve Göksu Sosyal Hizmetler Salonlarını, Sentetik Futbol Sahası, Çim Futbol Sahası, Halı sahalar, Tenis Kortları, Basketbol ve voleybol sahaları, Anadolu Mesleki Teknik Lise, İmam Hatip Orta Okulu, Kız Öğrenci yurdu, Balaban İlk Öğretim Okulu, Halk Eğitim Binası, Sürekli Eğitim Merkezi, Paketleme, kurutma, salça, ayva lokumu, meyve suyu üretme tesisi, Mezbaha, Hal Tesisi, Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi, TOKİ Konut Projesi, Emniyet Binası, Jandarma Binası, Toplum Sağlığı Merkezi, 30 Osmaneli Konağı alımı,5 0 konağın restorasyonu, Araç ve İş Makinası yatırımları, 250 yatak kapasiteli Otel yatırımlarımız, 150.000 m2 arsa ve tarla alımı, Spor ve Sosyal organizasyonlar ve bunların dışında birçok yatırımı birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdik. Osmaneli çevre il ve ilçelerde örnek alınan bir kent oldu”.
Osmaneli halkı devam eden yatırımların tamamlanması ve 2019 - 2023 döneminde planlanan yeni projelerin gerçekleşmesi için bir dönem daha Başkanına devam diyor. İnşallah 31 Martta bu isteğini gerçekleştirmesiyle Osmaneli Büyümeye ve Yükselmeye devam edecek.
Osmaneli Belediyesi artık büyük bir organizasyon. Mimar, Mühendis, Veteriner Hekim, Mali-İdari ve her alanda yetişmiş eğitimli çok kaliteli yöneticilere ve çalışanlara sahiptir. Bu organizasyonu yönetecek belediye başkanının belediye yöneticilerinden daha iyi yöneticilik deneyimine, eğitime sahip olması gerekir. Kısacası işin ehli olması gerekir. İşte Osmaneli halkı Münür Şahin’e bunu ispatladığı için, bu değerli yöneticilerle ve belediye meclisi üyelerimizle uyum içinde çalışarak belediyenin varlıklarını 10 kat arttırırken, belediyenin borçlarınıda azaltarak belediyeyi ve Osmaneli İlçesini çok iyi yönettiği için sahip çıkıyor. Kısaca Osmaneli halkı Osmaneli’yi düşünüyor ve bu ilçeyi en iyi Münür Şahin yönetti ve başkanıma dokunma diyor. Kimseye Biat etmeyen, rantçılara, çıkarcılara direnen tek derdi Osmaneli’ye hizmet ve onu büyütmek, yükseltmek isteyen başkanına yürü, yürü arkandayım, yanındayım diyor.
Osmaneli Belediyesi kendi kaynaklarını yaratan belediye, 2019-2023 döneminde de Osmaneli Belediyesi 2014-2019 döneminde aldığı konaklardan, arsa ve tarlalardan büyük kaynak yaratacak. Yine Belediyemize bu dönemde kazandırdığımız tesislerden kaynak yaratmaya devam edeceğiz. Özellikle Hal Yatırımımızdan, Akaryakıt İstasyonumuzdan, Otellerden, İçmeler tesislerimizden, Ayva, salça gibi yöresel ürün satışlarımızdan, Lefke Bezi üretiminden, Sanayi Parsellerimizden, Konut Projelerimizden vb.yatırımlarımızdan kaynak yaratmaya devam edecek. Osmaneli Belediyesi 22 üniversiteyle projeler üretiyor. Yine önümüzdeki dönemde bu projelere devam edip Osmaneli için yeni yatırımlar yapıp, kaynaklar yaratmaya devam edeceğiz.
Bu dönemde oluşturduğumuz birlik ve beraberliği 2019-2023 döneminde artırarak devam ettireceğiz. Artık Osmaneli halkı biliyor ki birlik ve beraberliği sağlamadıkça bölünüp parçalanıyor. Osmaneli her şeyin farkında ve kentin geleceği için bütünleşmeye devam ediyor. Seçim ve adaylık süreçleride bunu gösterdi. Osmaneli halkı Bilecik’ten bize dokunmayın, biz kendi geleceğimizi kendimiz belirleriz dedi. Beni yönetecek başkanıda, mecliside ben seçerim, ben belirlerim dedi. Osmaneli halkı 31 Martta kendisini ilden yönetmek isteyenlere, kendilerine biat edecek adaylarla yola devam etmek isteyenlere mesajını sandıkta verecek. Kazanan Osmaneli halkı, Osmaneli olacak.
31 Mart Yerel seçimlerinin beldelerimiz, ilçemiz, ilimiz ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm siyasi partilere, tüm adaylara başarılar diliyorum. Osmaneli halkı 2014-2019 döneminde kendine hizmet eden ve Cumhuriyet Tarihinin en büyük yatırımlarını bu dönemde Osmaneli’ye kazandıran Başkanına ve kendi belirleyici kadrolarına 2019-2023 döneminde de desteğini verecek ve Osmaneli hedefleri için yürü, yürü diyecektir. 5 yıl boyunca hizmet etmekten gurur duyduğum Osmaneli halkına saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum ve onları Allaha emanet ediyorum” dedi.

 

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum