OSMANELİ ÇPL İLK ONA 2 ROBOTLA KALDI

OSMANELİ ÇPL İLK ONA 2 ROBOTLA KALDI

Milli Eğitim Bakanlığı , Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Uluslararası MEB Robot Yarışması"na katılan Osmaneli Çok Programlı...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı , Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Uluslararası MEB Robot Yarışması"na katılan Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi yarışmadan başarı ile döndü. Konya'da bu yıl 11.'si düzenlenen Robot yarışmasına 13 ülke 391 okuldan 3 bin 240 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı yarışmada  üniversite ve lise öğrencilerinin öz güvenlerinin, araştırma ve sorgulama becerilerinin artırılarak, kolektif çalışmayı öğrenmeleri hedeflendi.

osmaneli-cpl-ilk-ona-2-robotla-kaldi-(6).jpg

Yarışma kapsamında, "Temalı", "Çizgi İzleyen", "Hızlı Çizgi İzleyen", "Sumo", "Mini Sumo", "Robotino (Hareketli Robotlar)" ve "Serbest Proje" kategorilerinin yanı sıra bu yıl "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "İnsansı Robotlar", "Endüstriyel Robotik Kol", "Tasarla-Çalıştır" ve "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)" kategorilerinde toplam 2 bin 834 robot performans sergiledi. 

 

01105152_img_20150323_083026-(1).jpgYarışmaya katılan Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi  Mini sumo kategorisinde 800’e yakın robot arasında çeşitli Üniversitelerin robot kulüplerini ve Endüstri Meslek Liselerini eleyerek en iyi 10 robot arasına çeyrek finale 2 robot ile kalma başarısı gösterdi. Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halil Kiraz Robot yarışması hakkında yaptığı bilgilendirmede  'Biz bu öğretim yılı eylem planı yaptık, bu eylem planı içerisinde teknolojiyi okulda nasıl bir şekilde kullanabiliriz. En üst seviyeye nasıl çekebiliriz bir meslek lisesiyiz bununla ilgili öncelikle planladık . Bu sene 3. yılını dolduran bir robot kulübümüz var. Kulübümüz uluslar arası yarışmalara katılıyor. 
10 kişilik bir ekip ile katıldığımız yarışmada 8 tane robotumuz vardı. Mini sumo kategorisinde 800 robot içerisinden ilk 10'a iki robotumuzu soktuk. Bizim için gerçekten başarılı bir sonuç bu çok önemli. 


İlde mesleki teknik lise var, Söğüt ve Bozüyük mesleki teknik liseleri katıldı. Robot yarışmalarını takip ediyoruz katılımları gittikçe arttıracağız. Tübitak 'a 20 proje yaptık ve hepsi onaylandı. 1 Haziran'da bunu sergileyeceğiz . Robotlarla ilgili. 14 gün Çek Cumhuriyeti 14 gün Macaristan olmak Erasmus projeleri yaptık. Robotların elektrik elektronik devlerini diğerinde de program yazılım dilini öğreteceğiz . Çocukları robot dünyası ile iç içe hale getireceğiz .Önemli olan burada okulun vizyonuna ve misyonuna katkı sağlamak. Meslek lisesinde olması gerekenler bunlar. Bize gelen öğrencilerin akademik yönleri  çok zayıf biz bunları okulda nasıl tutabiliriz ? Öğrencilere okulu nasıl sevdirebiliriz?  Bireysel yetenekleri varsa bunları üst plana nasıl çıkarabiliriz ? Bu tür yarışma ve etkinliklerle öğrencileri bir araya getirerek öğrencilerin sorumluluk sahibi olması ve okul içinde ve dışında disiplinli bireyler olmasını sağlamak istiyoruz."dedi.

osmaneli-cpl-ilk-ona-2-robotla-kaldi-(5).jpgosmaneli-cpl-ilk-ona-2-robotla-kaldi-(3).jpg

Bu haber toplam 4211 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.