MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

Osmaneli Covid-19 sonrasına hazır (2)

A+A-

Osmaneli tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerden geriye kalan birçok değerli tarihi esere ve kültür varlıklarına sahip. İpek Yolu, Roma Ordu Yolu, Sufi Yolu, Hac Yolu, Anadolu, Asya, Afrika’ya uzanan yolların kesişme noktasıdır ilçemiz. Sakarya Nehrinin içinden geçtiği, Göksu, Karasu, Göynük Suyunun ilçemiz sınırları içinde Sakarya Nehrine birleştiği verimli topraklara sahip ve bu nedenle Bilecik İlinde tarımla uğraşan en büyük nüfusa sahip ilçe Osmanelidir. Özellikli ürünleri Karpuz, Kavun, Ayva, Domates, Şeftali, Biber başta olmak üzere sebze-meyva deposudur Osmaneli. Osmaneli bu özelliğini de turizmde fazlasıyla kullanacaktır.

Osmaneli Belediyesi olarak Başta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi başta olmak üzere 35 üniversiteyle işbirliği yapıyoruz. Osmaneli’nin gerçek tarihini, tarihi ve kültürel varlıklarını, bitki örtüsünü ve bu yörede yaşayan canlıları bilimsel olarak ortaya çıkarmak için büyük çaba safrettik. Tübitak destekli doğa projelerimizin bu yıl 5.si Osmaneli de yapılacak. Artık ilçemizdeki her türlü bitki örtüsünün ve canlı türlerinin tümü hakkında envanterimiz ve kayıtlı bilimsel dökümanlarımız var. Değerli hocalarımıza ve Ünversite Rektörlerimize ve öğretici kadrolarına özellikle ilçemize katkıları için çok teşekkür ediyoruz.

Osmaneli Belediyesi olarak Covid-19 salgını sürecini bir taraftan büyük bir hassasiyetle sağlıkçılarımızın ve halkımızın hizmetinde geçirdik. Belediyemiz çalışanlarına İdari izin kullandırmayarakta birbirinden bağımsız olan reterasyon çalışmalarında büyük yol aldık. Bu süreç geçtiğinde Osmaneli Turizmde patlama yaşıyacak. Artık herşeyimizle hazırız. Konaklama için Konak Otellerimizle geçmişi yaşamak mümkün. Tarihi Lefke Çarşısında Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu dönemini yaşamak çok farklı bir duygu olacak ziyaretçilerimiz için. Gastronomi turizmi açısından geçmişten geleceğe taşıdığımız ve BŞEÜ OMYO Aşçılık Bölümü ile bilimsellik kattığımız nefis yemeklerimizle misafirlerimize ayrı tadlar sunacağız.

Eğitim Turizmiyle Osmaneli toplantıların, sempozyumların, konferansların merkezi olacak. Osmaneli Kızılcahamam gibi mükemmel bir merkez haline geliyor. Spor turnuvalarında ilçemize gelen sporcuların bugünlerde artık Dünya çapında yıldızlar konumuna geldiğini televizyonlardan gördükçe mutlu oluyoruz. Osmaneli Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Boluspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor vb altyapı takımlarımızla ve TFF ile sürekli ilişkiler içinde planlamalarını yapıyoruz. Salon sporlarında Dünya ve Avrupa Şampiyonu düzeyinde hocalarımızla ve sporcularımızla turnuvalara ev sahipliği için hazırlanıyoruz. Osmaneli gençlerine örnek olacak bu spor organizasyonları ile Türkiye ve Dünyada ses getirecek bir spor merkezi konumuna geliyoruz.

Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizle sağlık Turizminde önemli bir yerdeyiz. Tesislerimizde yatak kapasitesini 100 kişiden 250 kişiye çıkarıyoruz. Roma ve Osmanlı Hamamları, dere suyunu kullanacağımız yüzme havuzları ile tesislerimiz çok daha cazip hale geliyor. Sağlık anlamında özellikle bu covid-19 döneminden sonra tesislerimiz çok değer kazandı. Tesislerimizin doluluk oranları çok yüksek ve artık kapasite artışına gitmek zorunda kalıyoruz.

Osmaneli turizmde tüm bu yatırımlarını yaparken ve geleceğin turizm kenti olmayı hedeflerken tarihi değerlerini, varlıklarını, geçmişten günümüze kalan kültürel miraslarını, bu topraklarda kurulmuş olan Anadolu Selçuklu İmparatorluğunu, Osmanlı İmparatorluğunu, Ertuğrul Gazi, Dursun Fakıh, Şeyh Edebali, Osman Gazi, Balaban Gazi, Samsa Çavuş, Köse Mihal, Orhan Gazi, vb birçok değerinide öne çıkarıyoruz. Yine Kurtuluş Savaşı sırasında da işgal edilmeyen Osmaneli’yi stratejik bir üst olarak kullanan ve defalarca Osmaneli’ne gelen

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Fevzi Çakmak, Ali Fuat Cebesoy, Halide Edip Adıvar gibi değerlerine de sahip çıkıyor ve onları gelecek nesillere taşıyoruz. Parklarda, spor tesislerinde kısaca her yerde öne çıkan isimlerimiz belli bizim. Kısaca Osmaneli tarihine, bu tarihi yazan değerlerine her ortamda sahip çıkıyor ve onları her yerde öne çıkarıyor ve isimleriyle onları yaşatıyoruz.

Osmaneli Belediyesi covid-19 sonrası önce Türkiye’de sonrası Dünya’da önemli, herkesin bildiği çok değerli turizm merkezi oluyor. Osmaneli turizmde yükselen değer olurken, Bilecik ilinide turizmde yukarıya çekecek tesisleri ile tüm ilçede ayrı bir değer, ayrı bir vizyon katacak projeleride üstleniyor. Osmaneli ulaşım avantajlarınıda kullanarak ekonomik açıdan turizmden ilçemize büyük nakit girişi sağlarken, esnafımız, tüccarımız yeni kazanç kapılarınada ulaşacak. Osmaneli her alanda olduğu gibi turizmde de hedeflerine ulaşırken, projeleriyle örnek olmaya ve en kaliteli tesisleri, en düşük maliyetle, halkımızın hizmetine sunmaya özen gösteriyor. Osmaneli Belediyesi kendi teknik ekibi ve yönetici kadrosuyla, kurduğu yetenekli restorasyon ve atölyeleri ile ve yetiştirdiği, bir araya getirdiği çok yetenekli usta ve çalışanlarıyla kamu kaynaklarını çok az kullanarak, çok küçük bütçelerle büyük yatırımları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu yazı toplam 49233 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.