OSMANELİ BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA KÖY USULÜ SALÇA ÜRETİMİ BAŞLADI

OSMANELİ BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA KÖY USULÜ SALÇA ÜRETİMİ BAŞLADI

Osmaneli belediyesi Bebka destekleri ile oluşturulan meyve sebze işleme tesislerinde salça üretimine de başladı. Türkiye'de belediyecilik hizmetleri arasında...

A+A-

Osmaneli belediyesi Bebka destekleri ile oluşturulan meyve sebze işleme tesislerinde salça üretimine de başladı. Türkiye'de belediyecilik hizmetleri arasında bir ilklerden olan doğal köy usulü salça üretimi Osmaneli belediyesi tarafından halka hizmet olarak üretilmeye başlandı. Evde salça üretimi esnasında yaşanan hayati kazalar (yanık vakaları, kazan içine düşmeler,  salçanın dibinin tutması sonucu kansorejen yanıklar, hijyen sorunları vs.) Sonrasında bu kazaların önüne geçilmesi için vatandaşa belediye olarak aynı usulde salça üretiliyor. İster domatesini alıp gelenlere kavanozlara dolum yapılıyor istersede orada üretilen domateslerden isteyene salça üretiliyor.
Salçalık domatesler Osmaneli yetiştiricisinden üreticiye kazanç sağlayacak rakamlara satın alınmaktadır. Günlük domates işleme kapasitesi 1 ton olan tesiste 5 kg domatesten 1 kg salça üretilerek kaliteli kıvamda üretim yapılmaktadır.

osmaneli-koy-salcasi---kopya.jpg

Hisarcık Beşevler köyündeki tesiste Ayva Lokumu üretiminden sonra Köy Salçası ve Reçeli imalatına başlayan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “Osmaneli ilçemiz, merkeziyle ve köyleriyle tarımın merkezi konumundadır. Ürün çeşitliliği en çok olan ilçemizdir. Osmaneli ilçemizde bugüne kadar üretimde hiçbir sorun yaşanmamıştır. Çiftçilerimizin sorun yaşadığı alan pazarlama ve satış noktasındadır. Çiftçilerimizin bu konudaki sorunları giderebilmek açısından Osmaneli Belediyesi olarak, Hisarcık Beşevler köyümüzde, BEBKA destekli yapmış olduğumuz ebatlama ve paketleme tesisimizi geliştirerek Salça, Meyve suyu ve reçel üretecek hale geldik. Bu tesisimizi makineler ile donatırken yerli üretim belgesine sahip firmalardan makinelerimizi temin ettik. Ülkemiz ekonomik bir savaşın içerisinde iken, tamamen yerli makine üreticilerimiz ile birlikte çalışarak tesisismizi kurduk. Osmaneli Belediyesi olarak Kalkınma Ajansı ve diğer devlet desteklerini en verimli kullanan belediye olduk. Sadece proje üretmedik, sürdürülebilir iş kaynakları üzerinde projeler üreterek, gelecek yılların alt yapısını şimdiden oluşturduk. Tesislerimizde üretmiş olduğumuz salça tamamen organik olup içinde hiçbir katkı maddesi kullanmadık. Günlük 1 Ton domates işleme kapasitesi olan tesisimizde yapılan salçalar, bir yıl boyunca bozulmadan saklanabilir ve kullanılabilir. Osmaneli Belediyesi olarak, bu sene yaşanan Doğal afetler nedeni ile mağdur olan üreticimizin tasnif dışı kalan zarar gören ürünlerini alıp işleyerek hem ekonomiye hemde üreticiye destek oluyoruz. Domates sezonu boyunca üretim devam edecek olup salçadan sonra meyve suyu, reçeli ve kurutması ile üretimler devam edecektir” dedi. 

Bu haber toplam 7303 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum