OSMANELİ BELEDİYESİ ORTAK AKIL ÇALIŞTAYINDA

OSMANELİ BELEDİYESİ ORTAK AKIL ÇALIŞTAYINDA

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Belediye yetkilileri, Bilecik hedeflerini ortaya koymak, il ve ilçeler arasında uyumla ortak hedeflere yönelmek...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Belediye yetkilileri, Bilecik hedeflerini ortaya koymak, il ve ilçeler arasında uyumla ortak hedeflere yönelmek ve bu suretle bilgi birikimlerini, hedeflerini Bilecik ilinin ortak hedefleri olarak planlamak ve uygulamak fırsatını sağlayacak çalışmaya katıldılar.

osmaneli-belediyesi-ortak-akil-calistayinda-(4).jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında, Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Tetik, Turizm ve Basın Sorumlusu Süleyman Çakar'dan oluşan ekiple toplantıda yerin alan Osmaneli Belediyesi görüşlerini bildirdiler.  

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, İl Müdürleri, Muhtarlar ve sivil toplum örgütleri yöneticileri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve MYO müdürleri, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı, Sendikalar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları vb tüm Bilecik STK’ların katıldığı toplantıda güzel fikirler ortaya çıktı. BEBKA tarafından desteklenen ve Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu ve ekibinin yönettiği toplantı son derece verimli geçti.

osmaneli-belediyesi-ortak-akil-calistayinda-(3).jpg
Ortak Akıl çalıştayında söz alan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; "Bilecik hedeflerini belirlemeden önce, Dünya’da önümüzdeki 10 yıl,20 yıl içinde nasıl gelişmeler olacak. Siyasi, ekonomik ne gelişmeler bekleniyor. Hangi sektörler, hangi teknolojiler öne çıkacak. Türkiye’nin 2023.2053.2071 hedefleri Lider Ülke Türkiye konseptini ortaya koyuyor. Biz Türkler olarak kurduğumuz 16 Türk devleti ile Dünyada her zaman lider ülke olduk.17.Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti ile Lider ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bölgemizde, Dünyada sözü gecen, yol çizen, sözü dinlenen ülke olması, Birleşmiş Milletlerde Dünya 5.den büyüktür diyerek yeniden BM nin dizayn edilmesini öneren. Kudüs, Ortadoğu, İslam Ülkeleri vb ülkelerde oluşturulmaya çalışan emperyalist emellere engel olan güçlü bir Türkiye ve Güçlü bir lidere sahibiz.

osmaneli-belediyesi-ortak-akil-calistayinda-(5).jpg
2023 Yılında hedefimizi Dünyadaki ilk 10 ekonomiden biri olmak. Bilecik tüm bu gelişmelerden yola çıkarak, bunları analiz ederek güçlü ve zayıf yönlerini Bilecik şeyh Edebali Üniversitesi desteği ile ortaya koymalıdır. Bilecik tüm il ve ilçelerin birlikte belirleyeceği hedeflerle geleceğe yürüyecek. Bu anlamda baktığımızda Bilecik için ortak aklın belirleyeceği hedeflere katkı sağlamak istiyorum.
YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK
İletişim günümüzde dünyanın her ülkesini, yaşam koşullarını, standartlarını herkesin bilmesini sağlayacak olanakları sağlıyor. Artık kentimizde yaşayan herkesin ilçesinde görmek istediği yaşam standartları gün geçtikçe yükseltiyor, beklentileri artıyor. Bu anlamda altyapı, park, bahçe, yaşam alanları, spor alanları ve tesisleri, yürüyüş parkurları, doğa yürüyüş parkurları, güvenlik, çevre, sağlık ve eğitim hizmetlerinin yeterliliği, sosyal aktiviteler(sinema, tiyatro, eğlence, yemek, otel vb.) ihtiyaçlar giderilmeli. Bilecik’te yaşamak Bilecikliler için keyif vermeli.

osmaneli-belediyesi-ortak-akil-calistayinda-(1).jpg
EĞİTİM
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilecik için çok büyük bir değer. Yeni bölümler, okul sonrası iş olanaklarının arttırılması, üniversitenin ilin sorunlarında çok daha fazla etkin rol alması sağlanmalı. Teknik ve mesleki eğitime ağırlık verilmeli. MYO İl ve İlçelerimizde ihtiyaç duyan bölümlere yönelmeli..
SANAYİ/SENDİKALAŞMA
Bursa ve Eskişehir illeriyle ortaklaşa sanayi alanları oluşturup birlikte sorumluluk alarak büyük ölçekli sanayiye yönelmek. Özellikle Bilecik - Yenişehir arasına planlanan OSB çok önem kazanıyor. Gıda OSB kurulması. Kümeleşme dikkate alınmalı seramik, mermercilik gibi.
TURİZM VE TANITIM
Turizmde birçok değere sahip Bilecik'in tanıtıma ihtiyacı var. Şeyh Edebali, Dursun Fakıh, Ertuğrul Gazi, Camileri, Kiliseleri, Göletleri, Köprüleri, İçmeler şifalı suları, yürüyüş parkurları, eko turizm, konakları vb alanlarla büyük bir değer olabilir. Bilecik turizmde büyük değer olacak.
TARIM
Küçük arazi alanlarının birleştirilmesi. Hayvancılığın geliştirilmesi. Yeni ürünler, tıbbi ve aromatik bitkiler, seracılık, çiçekçilik gibi alanların geliştirilmesi. Pazar olanakların arttırılması.
Bilecik hedeflerini bu 5 ana başlıkta, hedefte belirlemek gerekir diyen Belediye Başkanımız böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği gecen herkese, özelliklede Pof Dr Oğuz Babüroğlu ve ekibine, BEBKA yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz dedi.

Bu haber toplam 1871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.