OSMANELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARIYLA TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDE

OSMANELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARIYLA TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDE

Osmaneli Belediyesi Osmaneli’nin tanıtımı; Osmaneli’nin tarihini, Kültürünü ve Doğal güzelliklerini doğru bir şekilde ortaya çıkarmak için, kitap...

A+A-

Osmaneli Belediyesi Osmaneli’nin tanıtımı; Osmaneli’nin tarihini, Kültürünü ve Doğal güzelliklerini doğru bir şekilde ortaya çıkarmak için, kitap ve broşür yayınlarına devam ediyor. 

img-20180208-wa0001.jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e bugüne kadar Osmaneli ile ilgili yapılmış olan kitap ve broşür yayınlarını sorduk. Başkan Şahin gazetemize yaptığı açıklamada; “Osmaneli ilçemiz 1075 yılından bu yana kesintisiz bir Türk Kenti. Elbette bunun evveliyatı da var. Üniversiteler ile işbirliği yaparak çalışan, Üniversitelerden her zaman destek alan bir belediye olarak, Osmaneli’nin bugüne kadar bilinmeyen veya yanlış bilinen tarihini bu yayınlarla ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. 

turkiyenin-her-kosesinde-(3).jpg

Hem Osmaneli’de yaşayan vatandaşlarımız, hem de Osmaneli’nin ismini duyarak merak eden çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlar, Osmaneli Belediyesinin yayınları sayesinde ilçemizi en doğru şekilde tanıma fırsatını buluyorlar. Osmaneli Belediyesinin yayınları Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izinler doğrultusunda basılmaktadır ki, bu da Osmaneli Belediyesinin kültür alanındaki zenginliğini yansıtmaktadır. Osmaneli ilçemizde başlatmış olduğumuz Tarih Turizmi hamlesinin yanı sıra, Osmaneli’nin doğal güzelliklerini, Sakarya Nehrinin bereketlendirdiği topraklarında yetişen ürünlerin tanıtımını da bu yayınlarımız ile yapmakta ve vatandaşlarımızın en doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktayız. Osmaneli Belediyesi olarak bugüne kadar 7 adet yayın çalışması yapmış bulunuyoruz.

turkiyenin-her-kosesinde-(4).jpg

Bu çalışmalarımızın ilk kitabı “Tasarım Atölyeleri Üzerinden Kentsel Mekân Okumaları” kitabıdır. Osmaneli Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında ortaya çıkmıştır. Osmaneli’nin şehir planları, yerleşim alanları, parlar, kamu yatırımları, spor tesisleri ve tüm gelecek planlarına ilişkin önerileri kapsayan kitabımızı İstanbul Ticaret Üniversitesinden 11 Akademisyen hazırlamıştır. Osmaneli Belediyesinin ikinci yayını “Ver Elini Osmaneli” kitabımızdır. Prof. Dr. Yunus Söylet şifalı içmeler tesisi ile ilgili olarak Osmaneli Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde hazırladığımız bir kitaptır. Ver Eli Osmaneli kitabımızın yayına hazırlanmasında İstanbul Üniversitemizden 7, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizden 2 ve TURSAB’ DAN 1 Akademisyen arkadaşımız çalışmışlardır. “Osmaneli Belediyesi Turizm Rehberi” kitabımız Belediyemizin üçüncü yayınıdır. BEBKA destekli İstanbul Üniversitesi, BŞEÜ, TURSAB ve Osmaneli Belediyesince hazırlanmıştır. “Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisi” kitapçığımızda İçmeler tesislerinin tanıtım rehberi olarak hazırlanmıştır. Yine bu çalışmamızda Belediyemiz ile birlikte İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi TURSAB, BŞEÜ yer almışlardır. “Gelişim Sürecinde Osmaneli” kitabımız çok kapsamlı olarak hazırlanmıştır. Prof Dr. Ayşen Akıpor ve Doç. Dr. Gül Aslı Aksu editörlüğünde 14 Akademisyen ve 20 üniversitenin bu kitaba katkıları olmuştur. Bu kitabımızın içeriğinde, Osmaneli’nin tarihi, mimarisi, doğal yaşamı, bitki ve hayvan türleri, coğrafyası, örf ve adetleri vb. konularda kapsamlı olarak hazırlanmıştır.

turkiyenin-her-kosesinde-(1).jpg

Osmaneli’nin bütün değerlerini içeren bir kitap olmuştur. “Osmaneli Belediyesi Tanıtım El Kitapçıkları” ise tüm yayınlardan ve Akademisyen görüşlerinden yaralanılarak Osmaneli Belediyesince hazırlanmıştır. Son kitabımız ise “1075 Yılından Günümüze Kesintisiz Türk Kenti Osmaneli” dir. Osmaneli’nin tarihi, kültürel varlıkları, tarihi eserleri ve M.Ö. 8 Bin yılına uzanan yolda Osmaneli’de yer almış olan medeniyetleri kapsayan bir kitap olmuştur. 
Bu yayınlarımız Osmaneli Belediye Başkanlığı organizasyonunda 22 Üniversiteden Akademisyenlerin Osmaneli hakkındaki tezleri, çalışmaları ve yazılarından yararlanılmıştır. Osmaneli Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan yayın hakkı sonucunda bu eserler ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu eserler tamamen “Osmaneli Belediyesi Yayınları” dır. Başta da söylediğim gibi Osmaneli hakkında bugüne kadar yayınlanmış eserlerden de alınan bilgiler ve yeni araştırmalar sonucunda “Osmaneli Tarihi” en doğru bilgilerle bu kitaplarda toplanmıştır. 2014 yılı Mart ayından bu yana 4 adet kitap, 3 adet de tanıtım el kitabı yayına girmiştir. Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen Fuarlara Osmaneli Belediyesi olarak katılmaktayız. Osmaneli’nin bilinmeyenlerini, tarihini, doğasını, ürünlerini katıldığımız fuarlarda bu kitapçıklar ile sağlamaktayız. Bugüne kadar ki en büyük eksikliğimiz olan Osmaneli’nin tanıtılamamasını yayınladığımız bu eserler vasıtasıyla aşıyoruz ve Osmaneli ilçemizin Türkiye genelindeki tanınma oranını çok daha yukarılara taşıyoruz. Osmaneli ilçemizde başlatmış olduğumuz Turizm hamlesi ile 2018 yılında 50 konak ve tarihi evimizin restorasyonu bitmiş olacaktır. Bunların tanıtımını yapamadığımız müddetçe, yapmış olduğumuz çalışmalar boşa gitmiş olacaktır. Bu nedenle, hem fiziksel olarak yatırımlarımızı yapıyoruz, hem de bu yatırımlarımızın tanıtımını Osmaneli Belediyesinin yayınları ile, çevremize, daha doğrusu Türkiye’nin bütün illerine duyurmaya çalışıyoruz. Bu eserlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.