OSMANELİ BELEDİYESİ "AYVA LOKUMU" ÜRETİMİNE BAŞLADI

OSMANELİ BELEDİYESİ "AYVA LOKUMU" ÜRETİMİNE BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi lisanslı ürünü olan "Ayva Lokumu" üretimine ve satışına başladı. Osmaneli Belediyesi Hisarcık Beşevler Köyü'nde kurduğu ...

A+A-

Osmaneli Belediyesi lisanslı ürünü olan "Ayva Lokumu" üretimine ve satışına başladı. Osmaneli Belediyesi Hisarcık Beşevler Köyü'nde kurduğu  Sebze-Meyve paketleme tesisine yaptığı yeni yatırımla Ayva Lokumu, Salça, Reçel, Kurutulmuş ve vakumlanmış Sebze ve Meyve üretimine başladı. İlk ürünler Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi'nde satışa sunuldu.

osmaneli-belediyesi-ayva-lokumu.jpg

Ayva lokumu hakkında bilgiler veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,"Rahmetli Osmaneli Belediye Başkanımız Selahattin Çetintaş tarafından büyük bir çalışmayla ilçemize kazandırılan ve patenti belediyemizde olan "Ayva Lokumu" üretimine tekrar başlamakla turizmde bir değerimizi daha hizmete sunduk. Bu vesile ile Osmaneli İlçemize büyük hizmetleri olan değerli kardeşim merhum Belediye Başkanımız Selahattin Çetintaş'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah ondan ve ailesinden razı olsun.

Turizmde yükselen değer olan Osmaneli'de özellikle gelen ziyaretcilere yöresel ürünlerin sunulması, satılması önemli bir faaliyetimizi oluşturuyordu. Özellikle Sürekli Eğitim Merkezimizde yaptığımız çalışmalarla artık Lefke Bezi, Lefke Takı, Lefke Giysi, Mozaik Yakma Tablolar, Folklorik Bebek, Tesbih, Maket Evler, Lefke Taşı İşleme vb ürünleri turizmde kullanmaya, gelen ziyaretçilere satmaya başladık. Yeni yaptığımız yatırımla özellikle cok talebi olan Ayva Lokumunu da Osmaneli Belediyesi olarak hizmete sunduk. Ayva Lokumumuzun kapağında küçük boyda "Rüstem Paşa Camii Tavan Resmi", büyük boyda ise "Osmaneli Balaban Meydanı" resmi yer alıyor.

osmaneli-belediyesi-ayva-lokumu2.jpg

Ayva Lokumu, Salça, Reçel, Kurutulmuş ve vakumlanmış Sebze ve Meyve ürünlerimizden sipariş vermek isteyenler için Belediyemizle iletişime geçebilir.

Yakında kurmakta olduğumuz Osmanlı Mutfağı ile yöresel yemeklerimizi ve Osmanlı, Selçuklu sofra tadını  gelen misafirlerimize ve ziyaretçilerimize tattıracağız. Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizle birlikte açacağımız Aşçılık kursu ile kaybolmakta olan yemek çeşitlerimizi tekrar hizmete sunacağız."dedi.

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.