OSMANELİ BELEDİYESİ AYVA LOKUMU FABRİKASI KURUYOR

OSMANELİ BELEDİYESİ AYVA LOKUMU FABRİKASI KURUYOR

Osmaneli eski belediye başkanlarından rahmetli Selahattin Çetintaş tarafından üretimine başlanan ve isim hakkı alınan Ayva Lokumu ile ilgili önemli gelişmeler...

A+A-

Osmaneli eski belediye başkanlarından rahmetli Selahattin Çetintaş tarafından üretimine başlanan ve isim hakkı alınan Ayva Lokumu ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaktadır.

Osmaneli Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Osmaneli ilçesinin önemli değerlerinden biri olan Ayva Lokumu fabrikasının en kısa zamanda Osmaneli'ye Belediye Başkanlığı tarafından kurulacağı açıklandı.

Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler fabrikası adıyla kurulacak fabrika Ayva Lokumu dışında salça, makarna, tarhana, turşu, biber kurutma, reçel gibi çeşitli yöresel ürünlerin üretimi ile Osmaneli ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak.

Osmaneli Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; "  Rahmetli Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş döneminde büyük zahmetlerle ve araştırmalarla oluşturulan ayva lokumunun ilk üretimi Beypazarı'nda gerçekleştirilmişti. Sonrası ayva lokumu Osmaneli Belediyesi’nce Rahmetli Selehattin Başkan döneminde kurulan fabrikada üretilmeye başlanmıştı.

Patenti ve üretimi Osmaneli Belediyesine ait Ayva Lokumu Fabrikası, Mehmet Isıkan Başkan döneminde özel sektörden bir şirkete satılmıştı.

15 Temmuz hain darbe olayı sonrası bu tesisleri alan şirketin ortağı hakkında yürütülen davada ilk sahibi, ilk derece mahkemesinde ceza almıştı. Her ne kadar şirketin şu an ki sahibi farklı olsa da, şirketin ilişkilendirilmesi nedeniyle Ayva Lokumu belediyemiz ve belediyelerimiz açısından bu şirketten temin edilemiyordu.

Bazı Belediyelerimizin Osmaneli İlçesinin değeri olmuş Ayva Lokumunu geçici olarak dışardaki üreticilerden temin etmesi Osmaneli Belediyesini son derece rahatsız etti. Sorunu süratle çözmek ve patentli ürünümüzün, coğrafi işaretlemesini aldığımız tüm ürünlerle birlikte Osmaneli Belediyesi tesislerinde tekrar üretilmesi zorunluluk oldu.

Tüm bu gelişmeler sonrası, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin , Rahmetli Belediye Başkanımız Selehattin Çetintaş anısına "Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler" fabrikası kurarak Ayva Lokumu, salça, makarna,tarhana, turşu, biber kurutma, recel üretmek için harekete geçti ve makina siparişlerini verdi.

Belediye Başkanımız Münür Şahin, tüm belediyelerimizin lokum ihtiyaclarını karşılayacak üretim tesislerini çok yakında hizmete alacaklarını belirterek, fabrika kuruluncaya kadarda halkımızın ve ziyaretçilerimizin bir süre daha sabretmeleri gerektiğini söyledi.

"Ortak Akıl" Platformunda da çokca bahsedilen yöresel ürünlere, Osmaneli Belediyesi yeni tesisleri ile çok kısa zamanda çözüm üretmiş olacak. Başkan Münür Şahin gerçek Osmaneli Ayvası’dan üretilecek yeni ayva lokumlarının damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacağını ifade etti.Yatırım Osmanelimize hayırlı olsun dedi.

Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum