ORGANİK TAVUK VE YUMURTAYA BÜYÜK İLGİ

ORGANİK TAVUK VE YUMURTAYA BÜYÜK İLGİ

Son yıllarda organik ürünlere olan talep, tavukçuluk ve yumurta üretimi konusunda da girişimcileri, organik tavukçuluğa yöneltmeye başladı. Bu konuda...

A+A-

Son yıllarda organik ürünlere olan talep, tavukçuluk ve yumurta üretimi konusunda da girişimcileri, organik tavukçuluğa yöneltmeye başladı. Bu konuda çalışma yapan Osmaneli Ziraat Odası ve Osmaneli üretim ve Pazarlama Kooperatifi başkanı Ertuğrul Ünver ile Acar Tavukçuluk yetkilisi Mehmet Canbay gazetemizi ziyaret ederek bu konuda açıklamalar yaptılar.

Osmaneli ilçesinde de organik tavukçuluk ve organik yumurta üretimi yapacak olan çiftçi ve köylülerimize, Osmaneli Ziraat Odası ile Acar Tavukçuluk ortaklığında büyük imkânlar sağlanıyor. Osmaneli Ziraat Odası ile organik tavuk ve yumurta konusunda ortak çalışmaya giren Acar Tavukçuluk yetkilisi Mehmet Canbay gazetemize yaptığı açıklamada,  “Organik tavuk ve yumurta üretimi yapacak olanların Osmaneli Ziraat odasına başvurmaları halinde, 16 ve 23 haftalık olmak üzere Yarka şeklinde tavuk temini sağlanacaktır. ATAK-S (Siyah), Lokman Brown (Kırmızı) cinsi tavuklar 16 haftalık olarak, Ligorin cinsi tavuklarda 23 haftalık olarak teslim edilecektir. Ligorin cinsi tavuklar yumurtlamaya başlamış, diğer cinsler ise teslimden bir ay sonra yumurtaya başlayacak olan tavuk cinsleridir. Bu tavuklar Osmaneli iklim şartlarına da uygundur. 16 Haftalık olarak teslim edilecek tavuklar, yumurta verinceye kadar piliç geliştirme yemi, yumurta verdikten sonra da yumurta yemi ile beslenmelidir. Tavukların aşıları teslimattan önce yapılarak, teslimden sonra herhangi bir aşı yapılmasına lüzum yoktur. Günümüzde bütün yiyeceklerde olduğu gibi, tavuk ve yumurtada da organik olarak üretilenlere büyük bir talep vardır. Organik tavuk ve yumurta konusunda üreticiler Pazar konusunda da sıkıntı yaşamamaktadırlar. Ayrıca organik tavukçuluk ve organik yumurta üretimi yapacak olan çiftçi ve köylülerimize çadır veya prefabrik olmak üzere kümes kurulumunda da her türlü yardım yapılacaktır” dedi. 


Bu haber toplam 2810 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.