OMYO 1400 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLADI

OMYO 1400 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLADI

BŞEÜ- Osmaneli Meslek Yüksek Okulu 2021-2022 Eğitim dönemine 1.400 öğrenciyle başladı.

A+A-

BŞEÜ- Osmaneli Meslek Yüksek Okulu 2021-2022 Eğitim dönemine 1.400 öğrenciyle başladı. Osmaneli ilçesi için büyük değer olan ve Osmaneli ile ilgili projelere destek vererek Osmaneli hedeflerine katkı yapan OMYO, öğrenciler tarafından tercih edilen eğitim yerleşkesi oldu.
Bu yıl Osmaneli Belediyesince restorasyonu tamamlandıktan sonra Aşçılık Okulu olarak OMYO na tahsis edilen dört konakta, Osmaneli ve Osmanlı mutfağını yaşatacak süreçte başlamış oldu. Tarihi konakta öğrencilerin de büyük ilgisini çeken ve kontenjanlarının tamamı dolan Aşçılık MYO tarihi Lefke Çarşısına da büyük canlılık getirdi.
Osmaneli Meslek Yüksek Okulunda 2021-2022 eğitim döneminde faal olan programlar;

1-Dış Ticaret, 2-Elektrik, 3-Makina, 4-Sağlık Kurumları İşletmeciliği, 5-İşçi Sağlığı ve Güvenliği, 6-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 7-Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, 8-Aşçılık, 9-Evde Hasta Bakım, 10- Turizm ve Otel İşletmeciliği.
Osmaneli'de sanayileşmede ve Turizmde son dönemlerde hızla sağlanan gelişmeler sonrası iş olanaklarıda arttı. Makina ve Elektrik gibi teknik bölümlerden mezun olacaklar için çok iyi ücretlere ilçede iş bulabilmek mümkün olabilecik. Yine Turizmde artan iş olanağı ve girişimcilere olan ihtiyaç bu alanda da büyük bir talep oluşturuyor. Yine diğer bölümler için de iş olanakları var. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yeni öğretim dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada; "BŞEÜ ve OMYO ile çok yoğun işbirliği içindeyiz. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve OMYO müdürümüz Doç.Dr Ahmet Fevzi Savaş ile sürekli temas halinde olarak, ilçemizde MYO nun büyümesi, ilçemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrenci yetiştirmesi için çalışıyoruz. Hocalarımıza destekleri için teşekkür ederiz. Belediye olarak ilçemize gelen öğrencileri ailelerinin bize emaneti olarak görüyoruz. Onların her ihtiyaçlarında yanlarındayız. Otellerimiz, sosyal tesislerimiz, spor kulübümüz, vb tüm olanaklarımızla öğrencilerimizin yanındayız.
OMYO için restorasyonunu tamamladığımız dört konağı Üniversitemize tahsis ettik. Üniversitemizin ilçemizde büyümesi ve kısa zamanda 2.000-2.500 öğrenci sayısına ulaşması için uğraşıyoruz. Osmaneli'nin gelişiminde BŞEÜ önemli rol alıyor ve destek veriyor. BŞEÜ ve OMYO Rektörümüze ve MYO müdürümüze teşekkür ediyoruz.Yeni öğretim dönemi hayırlı olsun"dedi.


Bu haber toplam 3003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.