Ölümle burun buruna geçiş!

Osmaneli, Bayırköy ve Vezirhan’dan dolmuşla Bilecik’e hastaneye gelen vatandaşlar evlerine dönmek istediklerinde zorlu bir yol imtihanı ile karşılaşıyor.

Osmaneli istikametinden dolmuş kullanarak Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen vatandaşlar, hastanedeki işlerini bitirip yeniden Osmaneli tarafına dönmek istediklerinde zorlu bir imtihan yaşıyor. Osmaneli, Bayırköy ve Vezirhan’dan hastaneye gelen vatandaşlar dolmuşa binip evlerine dönmek istediklerine yolun karşısına geçmeleri gerekiyor. Ancak yolda ne yaya geçidi, ne üst geçit ne de trafik işaretleri bulunmuyor. Hal böyle olunca; bölünmüş yoldan yürüyerek karşıya geçmesi gereken vatandaşlar zorlu bir imtihandan geçiyor. Bazen akan trafik karşısında dakikalarca yolda beklemesi gereken vatandaşların karşıya geçtiklerinde ise bekleyebilecekleri bir durakta bulunmuyor. Özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda mağdur olan vatandaşlar yetkililerden çözüm istiyor.

'Yaya geçidi yok, durak yok...'

Hastanedeki işi bittikten sonra Osmaneli istikametine dönmek için yol kenarında dolmuş bekleyen bir vatandaş, insanların burada ölümle burun buruna gelebileceklerini ifade ederek, “Yaya geçidi yok, durak yok, araba gelse burda bize çarpabilir. Geçen günlerde iki araba kaza yaptı burada Allah’tan insan yoktu olsaydı ezer geçerdi” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Ne yapalım mecburen geçiyoruz buradan ve bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Osmaneli istikametine dönmek isteyen vatandaşlar ya tüm riskleri göze alarak yolun karşısına geçecek ya da şehir içi dolmuşları ile eski otogara gelerek buradan hareket eden Osmaneli minibüslerine binecek. Ancak vatandaşların şehir içine gelmeleri hem zaman kaybına hem de ekstra maliyete sebep olacak.

olumle-burun-buruna-gecis1.jpgolumle-burun-buruna-gecis2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 9075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum