OKULLARIMIZDA UYUM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

OKULLARIMIZDA UYUM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre uyum eğitimleri bu  hafta başlıyor.Okul öncesi,...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre uyum eğitimleri bu  hafta başlıyor.
Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencileri ile 9. Sınıf öğrencileri eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığımızın göndermiş olduğu program çerçevesinde okullarımız tarafından yapılacak planlamaya göre okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve öğretmenler tarafından hazırlanacak program okullarımızda uygulanacaktır.
Hazırlanan Uyum Eğitimi programı okullar tarafından velilere duyurulacaktır. Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5 ve lise 9. Sınıfta çocuğu bulunan velilerimiz ayrıca okullardan uyum programıyla ilgili bilgi alabilecektir.
Osmaneli İlçe Milli Eğitim MüdürüMahmut Ekinci, 2017–2018 eğitim-öğretim yılında okullarımızda uygulanacak uyum programının öğrencilerimiz için yararlı olacağını ve programa katılmalarının önemli olduğunu belirtti. Uyum Programının arkadaş edinme, yönetici ve öğretmenlerle tanışma, okulu tanıma, okul kuralları, yönetmelikler ve hizmetlere ilişkin bilgilenme/bilinçlenme, kaygı ve stresin azalması, akademik gelişimin desteklenmesi, okula uyum sağlama konularında yarar sağlayacağını ifade etti. 


Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.