ÖĞRENCİ MECLİSİ TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

ÖĞRENCİ MECLİSİ TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

“Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi Ve Okul Meclisleri Yönergesi”  Gereği İlçemiz okullarından seçilen okul temsilcilerinin katılımı...

A+A-

“Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi Ve Okul Meclisleri Yönergesi”  Gereği İlçemiz okullarından seçilen okul temsilcilerinin katılımı ile İlçemizi İlimizde temsil edecek  beş öğrenciyi belirlemek üzere seçim yapıldı.
Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla uygulanan yönerge kapsamında; Okul temsilcisi seçilen öğrencilerimize seçim usulü ve yönerge uygulaması ile ilgili bilgi verildi. Sonrasında öğrencilerimiz beş dakikayı geçmeyecek şekilde kendilerini tanıttılar, yapmak istedikleri çalışmalar ile ilgili konuşma yaptılar. Sonrasında oylarını kullanan öğrencilerimiz İlçemizi temsil edecek öğrencilerimizi belirlediler.

ogrenci-meclisi-1.jpg
Seçim sonuçlarını öğrencilerimize açıklayan Şube Müdürü Özkan Can; Katılan tüm öğrencilere teşekkür etti, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. İlçe Meclisi olarak  güzel çalışmalar yapacaklarına olan inancını belirtti ve başarılar diledi. Yapılan seçim neticesinde İl Öğrenci Meclisi İlçe Temsilcileri şu öğrencilerden oluştu:
Eşref Gümüş               Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Hulusi ÖZdemir           Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi
Gökay Şahbudak         Osmaneli 75.Yıl Anadolu Lisesi
Yalçın Tüfekçi             Osmaneli Atatürk Ortaokulu
Talha Kesgin   Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu

 

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.