“NÜFUS KAYITLARINIZI GETİRİNİZ”

“NÜFUS KAYITLARINIZI GETİRİNİZ”

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin nüfus kayıtları ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundular. Kaymakam...

A+A-

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin nüfus kayıtları ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundular. Kaymakam Naif Yavuz Osmaneli ilçesine ilk atandığında, “Bu Kadar Güzel Bir İlçenin Nüfusu Neden 15 Bin kişi” demişti.

Osmaneli İlçe Merkezinin nüfusunun 15 Bin kişi olması, Osmaneli’ye gelecek birçok hizmetin de önünü tıkadığını belirten Kaymakam Yavuz, Osmaneli merkezinde ikamet edip de nüfus kayıtları başka yerlerde olanların nüfus kayıtlarını ilçe merkezine getirmeleri gerektiğini söyledi. Kaymakam Naif Yavuz, Osmaneli merkezinin nüfusu ile ilgili olarak gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “5490 Sayılı kanunda belirtildiği gibi Yerleşim yeri tekdir. Kişiler yerleşim yeri adreslerini bildirmekle yükümlüdür. Yerleşim yeri dışında kalan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü konutlar diğer adres olarak tutulur. Bu nedenlerle kişiler ikametgâh kayıtlarını esas ikamet ettikleri beldelerde bildirmek zorundadırlar. Bu sebeplerden dolayı hemşehrilerimizin ve özellikle mahalle muhtarlarımızın bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Mahallelerine taşınan vatandaşların nüfus kayıtlarını da bildirmeleri gerektiğini vatandaşlara hatırlatmalarını istiyoruz” dedi. Konu ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Belediyeler genel bütçeden, belediye sınırları içerisinde yaşayan kişi sayısına göre pay alırlar. Alınan bu paylar ile de belediyeler vatandaşlarına hizmet ederler. Araştırmalarımıza göre Osmaneli’de yaşamlarını sürdürdükleri halde, nüfus kayıtları Osmaneli ilçesi dışında olan yaklaşık 3 Bin kişi bulunmaktadır. İlçenin bütün nimetlerinden faydalanan bu kişilerin nüfus kayıtları başka yerlerde olduğundan dolayı, ilçeye gelecek olan hizmetlerde de eksiklik meydana gelmektedir. Yaklaşık bu 3 Bin kişinin nüfus kayıtlarını Osmaneli merkezine getirmeleri demek, daha fazla doktor, daha fazla öğretmen, daha fazla emniyet mensubunun da ilçeye gelmesi demektir. Yine Nüfusun artması ile ilçeye genel bütçeden ayrılan pay daha da artacağından daha fazla hizmet demektir. Özel sektör müteşebbisleri bile ilçeye yapacakları yatırımlarda ilk sordukları soru ilçe nüfusu olmaktadır. Daha fazla nüfus, daha fazla fabrika demektir, iş demektir, ekmek kapısı demektir. Tüm bu nedenlerden dolayı, Osmaneli merkezinde ikamet ettikleri halde, nüfus kayıtları başka ilçe ve illerde veya köylerde olan vatandaşlarımızın bir an önce nüfus kayıtlarını Osmaneli ilçe merkezine taşımaları lüzümu vardır. İlçemizin daha fazla gelişmesi için hemşehrilerimizin, bu hususu dikkate almalarını istiyoruz” dedi.


Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum