NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADILAR

NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADILAR

Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesi, Nevruz’u kutladı. Türklerin bayramı olan ve birçok Türk yurdunda Baharın Müjdecisi olarak 21 Mart tarihinde kutlanan...

A+A-

Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesi, Nevruz’u kutladı. 
Türklerin bayramı olan ve birçok Türk yurdunda Baharın Müjdecisi olarak 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz Bayramı,  26 Mart 2019 Salı günü Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesinde kutlandı. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz,  Osmaneli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Can, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katıldığı Nevruz kutlamaları, Müzik Öğretmeni Melih Kaya eşliğinde İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Faruk Özmen ve Müzik Öğretmeni Melih Kaya tarafından Nevruz ateşleri yakıldı.

bcacec5d-0a4f-49ab-8847-426a4de44115.jpg

Günün anlam ve önemini okulun öğrencilerinden Ceren Ünver yaptı. Ceren Ünver yaptığı konuşmada; Eski takvimlerde yılın ilk günü olarak bilinen Nevruz Baharın müjdecisi, doğanın uyanış günü, uzun süren kış soğuğundan ve sıkıntılardan kurtulup bahar güzelliğine geçme günüdür. Türklerin demir dağları eritip tarih sahnesine çıktığı ve tarihimizde eşsiz bir yere sahip olan Nevruz, bu yönüyle Türk Dünyasının de büyük bir bölümünde yeni gün olarak bilinmektedir. Bizlerde bugün baharın başlangıcını, tabiatın uyanışını kutlamak, atalarımızın binlerce yıl önce yaktığı Ergenekon ateşini alevlendirmek için toplandık. Bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. 

dd431ec0-811b-4587-ac24-e035067be200.jpg
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halat çekme, yumurta ve balon taşıma gibi oyunlar oynandı. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Okul Müdürü Faruk Özmen ile birlikte demir dövdüler. Yakılan ateşlerin üzerinden atlayan Kaymakam Yavuz, “Binlerce yıllık Türk bayramı ve töresi olan Nevruz etkinliğini düzenleyen okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Kaymakam ve Okul Müdürü tarafından etkinliklerde sponsor olan CP Fabrikası yetkililerine plaket verildi. Etkinliğin sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu. 

 

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.