MUHTARLARIMIZ YEREL DEMOKRASİNİN TEMELİDİR

MUHTARLARIMIZ YEREL DEMOKRASİNİN TEMELİDİR

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sahin, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Muhtarlık...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sahin, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, devletimizin uç beyi olarak milletimizin gözü kulağı konumundadır. 

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
 Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.
 Bu düşüncelerle başta ilçemiz Osmaneli’de görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü kutluyor, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 


Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.