MUHTARLAR HEM DEVLETİ, HEM MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR

MUHTARLAR HEM DEVLETİ, HEM MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR

Muhtarlar Günü Dolayısıyla Muhtarları Ziyaret Eden Yazı İşleri Müdürümüz ErdemMUHTARLAR HEM DEVLETİ, HEM MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR

A+A-

Osmaneli Haber Gazetesi olarak, 19 Ekim Muhtarlar gününde, Osmaneli ilçesinde bulunan mahalle muhtarlarının gününü kutladık. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem, 19 Ekim Muhtarlar günü sebebiyle, Osmaneli İnönü Mahallesi Muhtarı İbrahim Elmas, Haceloğlu Mahallesi Muhtarı Muhsin Avcı ve Camikebir Mahallesi Muhtarı Ünal Özet’i makamlarında ziyaret ederek, Camicedit Mahallesi Muhtarı Şenol Yıldırım’ı da telefonla arayarak günlerini kutladı. Mahalle muhtarları Osmaneli Haber gazetesinin bu ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, Birçok kişi ve kurumun bilmediği ve aklına getirmediği muhtarlar günümüzü hatırlayarak bizleri ziyaret etmeniz ve günümüzü kutlamanız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yayın hayatına başladığınız günden beri Osmaneli ilçemize bir yenilik getiren Osmaneli Haber Gazetesine ve sizlere teşekkür ediyoruz” dediler.

osmaneli-haber1-001.jpg

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’de ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında, “Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık  müessesesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.  Muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla  ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi  anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında  önemli bir görevi yerine getiriyorlar. 

osmaneli-haber3-003.jpg

Muhtarların ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları  sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel  bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik  çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak  belirlenmiştir. Mahalle ve köylerin sorunlarının çözümünde yerel yönetimlerin en büyük yardımcısı olan Muhtarlarımız, hem Devleti, hem de Milleti temsil ediyorlar. Demokrasinin temel taşları olan Muhtarlarımızı, bizde Osmaneli Haber Gazetesi Olarak Muhtarlar günü münasebetiyle ziyaret ederek, onların şahıslarında tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın günlerini kutluyoruz” dedi.

osmaneli-haber2-001.jpg

 

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.