MİNYATÜR KRİZİNDE MUTLU SON

MİNYATÜR KRİZİNDE MUTLU SON

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ve beraberindekiler, Bilecik Belediye binasından kaldırılan Osmanlı figürlerini protesto etmek üzere Bilecik’e geldi. Canpolat önderliğindeki heyet ile Belediye Başkanı Semih Şahin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından minyatür krizi sona erdi. 

minyatur-krizinde-mutlu-son2.jpg
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Belediye Başkanı Semih Şahin’den kaldırılan minyatürlerin yerine daha güzellerinin yapılacağına dair söz aldıklarını ifade etti. Bunun üzerine belediye binası önüne siyah çelenk bırakmaktan vazgeçtiklerini dile getirdi. 

minyatur-krizinde-mutlu-son3.jpg
Belediye Başkanı Semih Şahin ise konuya ilişkin gazetemize yaptığı özel açıklamada, kaldırılan münyatürlerin tarihsel ve sanatsal değerlerinin olmadığını belirtti. Semih Şahin, Bilecik’i tarihi ile markalaştırmak istediğine vurgu yaparak, belediye binasında tarihimizi yansıtan çok daha değerli çalışmaların yapılacağını ifade etti. 

minyatur-krizinde-mutlu-son6.jpg
Bilecik Belediye binasından kaldırılan Osmanlı figürleriyle ilgili belediye binası önünde hareketli saatler yaşandı.


GENEL BAŞKAN SÖZ İSTEDİ
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat önderliğindeki bir grup, Pazar günü Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i protesto etmek için belediye binası önüne yürüdü. Belediye binasına siyah çelenk bırakmak isteyen grubu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses karşıladı. Gürses, Genel Başkan Canpolat’ı belediye binasına görüşmeye davet etti ve yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine Gürses’ten söz isteyen Canpolat, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu zamanlarda bize o tabloların yerine koyulacağına dair söz verin, bizde çelengimizi alalım ve basın açıklamamızı yapmadan gidelim” dedi. Bunun üzerine Gürses, kaldırılan minyatürlerin herhangi bir sanatsal değer taşımadığını ve yaşananları anlatarak, “Bizler Kayı’nın torunlarıyız. Bilecikliyiz, burada doğduk burada yaşıyoruz. Osmanlı eserlerine karşı bir art niyet söz konusu olamaz. Onların yerine çok daha güzelleri yapılacak” ifadelerini kullandı. Daha sonra Gürses ve Osmanlı Ocaklarından oluşan bir heyet Belediye Başkanı Semih Şahin ile görüşmek üzere belediye binasına girdi. 
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Belediye Başkanı Semih Şahin’e ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Mutlu son” diye konuştu. Kadir Canpolat, açıklamasında şunları kaydetti:

minyatur-krizinde-mutlu-son4.jpg
 

‘MUTLU SON DİYEBİLİRİZ’
“Belediye başkanımız kaldırılan tabloların yerlerine daha kalitelilerinin asılacağını söyledi. Binanın dokusuna, tarihine basit kaldığı için onların kaldırıldığından bahsetti. Çok daha güzel çalışmaların yapılacağının sözünü aldık. Osmanlı’nın doğduğu topraklarda Osmanlı ile markalaşmak için çalışacaklarından bahsettiler. Bizde Osmanlı Medeniyeti ve eserleri ile kaygılarımıza bir netice bulmuş olduk. Bizde kendisine çiçeklerimizi verdik ve hayırlı olmasını diledik. Aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadık. Başarılar diledik onlarda bize Osmanlı arması hediye etti. Bu şekilde mutlu son diyebiliriz” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Semih Şahin ise konuya ilişkin gazetemize yaptığı özel açıklamada, Osmanlı Ocakları heyetine gerekli açıklamaları yaptığını belirterek, “Onlarda ikna oldular, teşekkür ettiler” diye konuştu.

minyatur-krizinde-mutlu-son5.jpg


‘BENİM DERDİM İŞ YAPMAK’
Semih Şahin açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Ben kendilerine durumu anlattım. Restorasyon konusunda uzman olduğumu ve bu binanın değerini en iyi benim bildiğimi söyledim. Bu bina çok değerli bir bina, buraya bir çivi çaksanız izin alınmalı aksi takdirde ağır cezada yargılanırsınız. O yüzden ben böyle spekülatif konulara girmemek için onu sessizce aldım. Aslında ben o hatayı yapan yönetimi rahatlatmak istedim. Bana teşekkür etmeleri gerekirken başka şeyler ortaya çıktı. Ama sorun değil ben böyle spekülatif şeylerle uğraşmak istemiyorum. Böyle düşünmeseydim bu durumu afişe ederdim böylesi tarihi bir binaya işporta işler yapılmış diye basına duyururdum. Benim amacım iş yapmak, Bilecik’e katkı sunmak. Bu konuda herkesin desteğini bekliyorum. Buraya gelip eylem yapmalarından mutluyum, eylem yapmak en demokratik haklarıdır, her zaman izin veririm. Böylelikle onlara işin doğrusunu anlatma fırsatım oldu, onlarda ikna oldular. Bende yaptığım şeyin arkasındayım, bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunsam birileri bundan yargılanır. Benim derdim iş yapmak bunu yaparkende birinci sınıf birinci kalite yapmak. 


‘MARKA ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUM’
Benim seçim öncesinde hep yinelediğim gibi bu şehri Osmanlı’nın kuruluş şehri olması ve mermeri ile marka şehir yapmak istiyorum. Ben bunu söylediğimde benim her şeyimde bu iki markanın olması lazım. Binamda bunların başında geliyor. Yapılan her faaliyette bu iki değerin olması lazım. Bu binaya giren herkes binanın bir tarafında Osmanlı diğer tarafında ise mermer ve seramikle ilgili şeyler bulacaktır. İnsanlar buraya geldiğinde bu şehirde marka bunlar demesi lazım. 


‘BU BİNA SİMGE OLACAK’
Burada kullanacağınız ürünler, sanat eserleri dünya çapında olması lazım. Çünkü dünya çapında eserlerle bunu yapamazsınız marka olma şansınız yok. Yaptığım araştırmalara göre Türkiye’de minyatür sanatının en iyi ismi Bilecik kökenli bir sanatçıymış. Şimdi onun izine düştüm. Mesela ben o tabloyu niye kaldırttırdım hemen çünkü minyatür değil. Minyatürde perspektif yoktur ve iki boyutludur. Bizim ecdadımızın önemli bir sanatıdır ve bunu en doğru bilenle yapmak lazım. Bu bina marka olma yolunda bir simge olacak” dedi. 
 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 39181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum