MİLLETİMİZİN EGEMENLİĞİNE KİMSE GÖZ DİKEMEYECEK

MİLLETİMİZİN EGEMENLİĞİNE KİMSE GÖZ DİKEMEYECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Osmaneli Şehitliğin de tören düzenlendi. Düzenlenen Törene Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye...

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Osmaneli Şehitliğin de tören düzenlendi. Düzenlenen Törene Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Mustafa Toy, İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehitlikte İlçe müftülüğünde görevli imam hatipler tarafın Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş tarafından dualar edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından Rüstem Paşa Camii’nde öğle namazının ardından Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Osmaneli Belediyesi binası önünde 21.30’da düzenlenen tören ile devam etti. Kaymakam Yavuz ve Belediye Başkanı Şahin’in konuşmalarının ardından şiirler okundu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak ekranlardan toplanan vatandaşlara izletildi. Gece 00’13’de bütün camilerden selaların verilmesinin ardından meydanda Demokrasi nöbeti tutuldu. 

Gecede yapılan konuşmalarda Kaymakam Naif Yavuz "Tarih boyunca kanıyla ve canıyla bu toprakları vatan yapan milletin 15 Temmuzda da vatanı hainlere karşı korumak için bedel ödediğini söyledi. Kaymakam Naif Yavuz "Necip milletimizin yiğit evlatları gösterdikleri şanlı direniş ile karanlığa çevrilmek istenen geceyi aydınlığa çevirdi. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kutlu mücadelesini hiç bir zaman unutmayacağız. Bu amaçla kabirlerini ziyaret ederek dua görevimizi ifa ettik. 15 Temmuz 2016'da liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hainlere unutamayacakları bir tokat atan milletimizin egemenliğine kimse göz dikemeyecek. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi. 

milletimizin-egemenligine-kimse-goz-dikemeyecek-3.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de yaptığı konuşmada; “15 Temmuz’da emperyalist dış güçlerce, hain FETÖ terör örgütü kulanılarak Türkiye’nin yükselişine engel olmak ve bölünmesi,parçalanması,kardeş kavgası içine itilerek gücünü kaybetmesini hedefleyen büyük bir ihanet hareketi organizasyonuydu..Kahraman Türk milleti buna izin vermedi. Türk halkı 15 Temmuz 2016 Darbesi’ne canı pahasına direndi ve tarih yazdı. Türk halkı Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara döküldü ve tankların kurşunların, bombaların önüne demokrasi için kendini attı. Korkmadan, çekinmeden, şahadete yürüyen kahramanlar, gaziler ve seçilmişlere, demokrasiye sahip çıkan kahraman halkımız bu kalkışmaya “dur” dedi.251 kahramanımız şehit olurken 2.500'e yakın vatandaşımız gazi oldu. 15 Temmuz 2016 gecesi çağrımız üzerine Belediyemiz önünde toplanarak darbeye direnen, Cumhurbaşkanımızın çağrısını beklemeden demokrasiye, seçilmişlere, cumhurbaşkanımıza, birlik ve berberliğimize sahip çıkan, demokrasi meydanında her gece nöbet tutan, 945 yıldır bu güzel ilçede, bu tarihi kentte ezan sesini, kuran sesini dindirmeyen, Osmaneli halkına teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

Bu haber toplam 13771 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.