MİLLET ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK HAİNLERE DUR DEDİ

MİLLET ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK HAİNLERE DUR DEDİ

VALİ TAHİR BÜYÜKAKIN “MİLLET ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK HAİNLERE DUR DEDİ”

A+A-

''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' dolayısıyla Bilecik şehitliği ziyaret edildi.  Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar şehitliğe ziyarette bulundu.

15-temmuz-001.jpg

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışı ve saygı duruşunun ardından protokol, şehitliğe çiçek bıraktı. İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptırdığı duanın ardından Vali Büyükakın, şehitlik defterini imzalayarak, şu görüşlere yer verdi: 

15-temmuz.jpg

''15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki yerlerini her zaman muhafaza edeceklerdir. Bu duygularla, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliği için geçmişte olduğu gibi günümüzde de hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.''

15-temmuz-2.jpg

Ayrıca merkez Şerifpaşa camisinde vatan ve bayrak uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitler için mevlidi şerif okutuldu. Mevlide, Vali Büyükakın, milletvekili Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ergaş, İl Emniyet Müdürü Namal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.