“MHP’DE MUHALEFET DEVAM MI TAMAM MI DEMELİ ?”

“MHP’DE MUHALEFET DEVAM MI TAMAM MI DEMELİ ?”

 Mehmet Erdem: Bir muhalif hareket var. Kongreler de başlayan muhalif hareket devam mı etmeli, il ve ilçe kongrelerinde asılmalı veyahut da MHP’de bir...

A+A-

 

Mehmet Erdem: Bir muhalif hareket var. Kongreler de başlayan muhalif hareket devam mı etmeli, il ve ilçe kongrelerinde asılmalı veyahut da MHP’de bir şey olmaz, misyonun tamamlanmıştır deyip ortak bir akılla muhalefet yeni bir oluşum mu yapmalı?


Orhan Dinç: Başkanlık sitemi geldiğinde iki partili seçim sistemi oluşacak. 2 partili seçim sisteminde Dünya’da sağcı – solcular diye iki ayrılmış. Milliyetçi Hareket Parti’si lav olacak, bitecek ve misyonu kalmayacak. Kongre yapmamıza gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Başkanlık sistemine halk hayır derse şayet, muhalif kesimin ben partiye ele geçirmek değil de, partiyi daha iyi yönetmek bağlamında partiye sahip çıkmasını isterim. Benim gönlümden geçen muhalif dediğimiz 3-4 aday arkadaştan haberimiz var bizim. Onların, Devlet Bey’in karşısında tek yumruk olmasını isterim. Kendi aralarında anlaşıp, ileride kendi aralarında bir lider seçip, halka kendi tabanına gidip, tabanında daha çok teveccüh gören kişi üzerinden MHP’nin devam etmesi gerekir. Başkanlık sistemi gelirse partiye de gerek yok, kongreye de gerek yok diye düşünüyorum. 


Mustafa Felamur: 19 Haziran da MHP bir kurultay yaptı. Şu anda mahkemede kurultayda alınan kararlar var. Bazı tüzüklerde değişiklikler yapıldı. Sosyal medya da takip ettiğim kadarı ile MHP’nin mahkeme kararı netleşmeden yeni kongre takvimini yapamayacağı yönünde çünkü kongrede bazı tüzük değişiklikleri yapıldı. Mahkeme sonucu beklenecek büyük ihtimalle. Orhan başkanın dediği gibi başkanlık sistemi gelirse MHP’nin bir fonksiyonu kalmayacaktır. Ben şunu savunuyorum, MHP’de şu anda insanlar milliyetçilik ya da ülkücülük yapamıyorsa böyle imkanları kalmadıysa, mevcut adayların beraber üçünün bir arada bir oluşum yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Sosyal medya da son bir anket gördüm Sonar Arastırma Hakan Bayrakçı’nın MHP üzerinden yaptığı üç farklı anket vardı. Devlet Bahçeli başkanlığında MHP % 8 - 9 gözüküyor, Sinan Oğan başkanlığında  MHP % 15.17, Meral Akşener başkanlığında bir MHP % 24.4 gözüküyor anket sonucunda. Ben farklı bir oluşum olması gerektiğini düşünüyorum.


Mehmet Erdem:  Geçtiğimiz günler MHP Osmaneli ilçe başkanlığına Metin Şirin yerine Hayri Teyin atandı. Ben kendisini aradım kendisine hayırlı olsun diledim. Başkanını biliyoruz ama atandığı günden bu yana yönetimi bilmiyoruz. Başkan açık yönetim gizli, il yönetimi de bilinmiyor, siyasi partiler şeffaftır yöneticileri bilinir. En azından tabanı bilinir. Siz biliyor musunuz yöneticilerini ?


Orhan Dinç: Yöneticilerini bende bilmiyorum  Hayri Teyin atanması sosyal medyadan öğrendim. Kendisi yakından tanırım, 1995 ten beri kendisi samimiyetim var. Bana göre Hayri Bey’in bu teklifi kabul etmesi yanlış bir olaydı. Niye yanlıştı, çünkü Osmaneli’de seçilmiş 5 tane insan var. 4 tanesi belediye meclis üyesi, 1 tanesi il genel meclis üyesi en azından bunlarla konuşup, onlarla istişare yapıp bu görevi kabul etmiş olsaydı. Ben kendisine saygı duyardım. Kendisini severim iyi bir abimizdir. 1985 ten beri çok iyi tanıyan bir insanım ama bana göre yanlış yapmıştır. Böyle bir teklifi kabul etmesi çok büyük hatadır. Osmaneli de biz daha önce ilçe binamızda partideki arkadaşlarla, bu güne kadar yöneticilik yapmış arkadaşlar ile toplandılar yaptık . Toplantı sonucunda biz Osmaneli de kesinlikle görev kabul etmeyeceğimizi görev kabul eden olursa o arkadaşı tanımayacağımızı ilan ettik. Hatta bunu basın aracılığı ile duyurduk. Dolayısı ile ben kendime adıma konuşmak gerekirse Hayri Bey ile alakası yoktur bu Hayri olur veli olur başka bir isim olabilir, Hayri bey bunu kesinlikle üzerine alınmasın fakat ben Osmaneli ne atanmış ilçe başkanı tanımıyorum. Çünkü ben inançların doğrultusunda sonuna kadar giden bir insanım.

Mustafa Felamur: İlçe başkanının atandığını basından öğrendik. Ben şöyle düşünüyorum, az kısa ve net söyleyeceğim üyeler tarafından seçilmiş bir yönetim görevden alındıktan sonra atama bir ilçe başkanının gelmesini ben ahlaki ve etik olarak doğru bulmadım 


 Mehmet Erdem: Son olarak bu hareketin içindesiniz MHP tek başına iktidarı göremediniz. Çocuklarınızın veya torunlarınızın MHP'nin tek başına iktidar oluşunu göreceğinize inanıyor musunuz ?


Orhan Dinç: Çok zor bir soru benim yaşım 48, 1995 yılının 5 ayı 25 'inde milliyetçi Hareket Partisine, ben 80 ihtilal inden sonra 60. üye olarak üye kaydımı yapmış bir insanım. Son beş yıldan beri MHP'de görev yapıyorum 20-21 yıldır MHP'deyim koalisyonu gördük ama tek başına iktidarı göremedik. Devlet Beyin bu politikası ile Devlet Bey'in siyasi bakışları ile eğer Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi devam ederse ben göremedim çocuklarım da hatta torunlarımda göremez ben buna inanıyorum. Dediğimiz gibi muhalif değil de partiyi daha iyi bir yere taşımak için uğraşan arkadaşlarımız MHP'nin başına gelirse ben inanıyorum ki MHP tek başına iktidara gelir bu şartlar oluşursa .
Mustafa Felamur: Kısa ve net söyleyeyim Orhan başkanın sözlerine katılıyorum, Devlet Bey MHP'de genel başkan kaldığı sürece ve iktidar olmamak üzere kurulan politikalar devam ettiği sürece biz göremeyiz kimse de göremez . Şahsi fikrimi söylüyorum şu anda ki mevcut genel başkan adaylarından isim söylemek istiyorum Meral Şener ile MHP'nin iktidar olma şansı yakaladı. Partiye bir motivasyon getirecektir partiye ve küskünleri bitirecektir. Farklı tabandan farklı oylarda alınabileceğini ve AKP'ye ciddi bir alternatif olacağını düşüyorum.
 

 

Bu haber toplam 1777 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.