MHP OSMANELİ İLÇE TEŞKİLATINDAN TOPLU İSTİFALAR BAŞLADI

MHP OSMANELİ İLÇE TEŞKİLATINDAN TOPLU İSTİFALAR BAŞLADI

MHP’de 1 Kasım 2015 seçimleri ardından başlayan olağanüstü kongre girişimleri, muhalif gurubun partiden ayrılarak, yeni bir parti kurmasına kadar gitmişti.MHP...

A+A-

MHP’de 1 Kasım 2015 seçimleri ardından başlayan olağanüstü kongre girişimleri, muhalif gurubun partiden ayrılarak, yeni bir parti kurmasına kadar gitmişti.

MHP parti içi muhalifleri Meral Akşener başkanlığında, 25 Ekim 2017 günü kurmuş oldukları İYİ partinin dilekçesini İç işleri Bakanlığına vererek, partinin resmen kurulduğunu açıklamışlardı. 

1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan muhalefet hareketiyle birlikte, MHP’den istifalar da peş peşe gelmeye başlamıştı. Özellikle İYİ Partinin kurulması sonucunda, Birçok il ve ilçede olduğu gibi, Osmaneli ilçesinde de geçtiğimiz hafta eski ilçe başkanlarından Orhan Dinç ilk istifa dilekçesini Seçim Müdürlüğüne vermişti. Orhan Dinç’in istifasından sonra MHP Osmaneli ilçe teşkilatından istifalar peş peşe gelmeye başladı. 2 Kasım Perşembe günü başlayan istifalar arasında, Eski ilçe başkanlarından Şenol Yıldırım, Eski belediye meclis üyelerinden Mustafa Felamur, Ali Çiftlikli, Erol Özçanak, eski yöneticilerden Ömer Kayretli gibi eski MHP’liler de istifa dilekçelerini seçim müdürlüğüne teslim ettiler. Eski ilçe başkanları, Meclis üyeleri ve yöneticilerin yanı sıra yaklaşık 30 kişilik bir gurubun MHP’den istifa ettikleri, istifaların devamının da geleceği söylendi. Eski Meclis üyeleri, İlçe Başkanları ve yöneticiler MHP’den istifa ederken, mevcut İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin halen istifa etmedikleri, MHP üyesi oldukları bilgisine de ulaştık. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin istifa edip etmeyecekleri önümüzdeki günlerde belli olacağı da gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum