MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

MEHMETÇİK SAVAŞTA MECLİS ÜYELERİ OYNAŞTA

A+A-

İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri. Seçimlerde vatandaşlardan, yani bizlerden aldıkları oylarla, bizlere hizmet etmek amacıyla, bulundukları görevlere seçilirler. İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, bulundukları il ve ilçelerde yaşayan vatandaşların, yani bizlerin hayat standartlarını yükseltmekle, yaşam kalitesini artırmakla mükelleftirler.

İl Genel Meclisi üyeleri il genelindeki yatırımlara karar veren, yatırımları takip eden bir kurumdur. Köylerin içme sularından yollarına kadar bütçeleri nispetinde hizmet ederler. İl Genel Meclisleri, ilin yerel parlamentosu niteliğindedir. Belediye meclis üyeleri de, bulundukları ilçelerin, aynı şekilde yaşam kalitesini artırmak, vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak için seçilirler. İl Genel Meclisi ve Belediyelerin bütçeleri, İller Bankasından ve Devletin hazinesinden gelen paralarla oluşur. Bu paralarda tüyü bitmedik yetim hakkı vardır. 80 Milyon Türk vatandaşının hakkı olan bu paraları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri doğru düzgün kullanabiliyorlar mı? Yoksa yetim hakkı olan bu paraların boşa gittiği oluyor mu? İl Genel Meclisinde ve Belediye Meclislerinde bir gelenek oluşmuş. Sanki kanun emri gibi bu meclis üyeleri her yıl bir ülkeye gezi düzenliyorlar. Düzenledikleri gezilerin, yol, konaklama ve yeme içme masrafları bütçeden, yani vatandaşların ödediği vergilerden oluşan bütçeden çıkıyor.

Şimdi merak ettiğim konu şu.

İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, gittikleri ülkelerde ne görüyorlar, neyi öğreniyorlar da ülkelerine geri döndüklerinde bu gördüklerini ve öğrendiklerini burada uygulamaya sokuyorlar. Gittikleri Avrupa ülkesinde olup ta Türkiye’de olmayan ne var ki, her yıl mecburiymiş gibi ülke ülke geziyorlar. Bakınız Bilecik’te 20 İl Genel Meclis üyesi var. İlçeler ile birlikte yüzden fazla Belediye Meclisi üyesi var. Bu üyelerin hepsinin her yıl bir kez bile olsa, Devlet kasasından yapacakları gezilerin masraflarını düşündüğümüzde, binlerce lira yapıyor. İl Genel Meclisine herhangi bir köyün muhtarı 2 Kilometrelik bir yol için müracaat ettiğinde, ödenek yokluğundan dolayı köy yolu yapılamıyor. Belediyeler açısından ilçe merkezleri de aynı şekilde ödenek yokluğundan, bütçenin kısıtlı olmasından yakınıyor. Vatandaş köyünde, kasabasında oylarını vererek seçtiği insanlardan hizmet beklerken, seçilmişler keyiflerine göre ülke gezmelerine çıkıyorlar. Ülkemiz şu anda sınır ötesinde Teröristlerle mücadele ediyor. Her gün yüzlerce mermi atılıyor. Her gün onlarca uçak ve helikopter terörü bitirmek için havalanıyor. Sınır ötesi operasyonun Türkiye’ye maliyeti milyonlarca, milyarlarca lirayı buluyor. Parasını da geçtim, Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde Terörle mücadele ederken, her gün Şehitlerimiz Al Bayrağa sarılı tabutlarla memleketlerine gelirken, İl Genel Meclisi üyelerinin yurt dışı gezileri de ne ola ki? Allah aşkına birisi de çıkıp bana, gittiği ülkede ne gördüğünü, gördüğünü Bilecik’te uygulayıp uygulamayacağını bir anlatsın. Gittiği ülkede ne gördü ki, bundan sonraki meclis çalışmalarını daha iyi bir şekle getirmek için o gördüklerini uygulasın.  Bakınız meclislerde iktidar muhalefet diye birçok konuda ayrışan meclis üyeleri, söz konusu yurt dışı gezisi olunca hep birlikte el kaldırıp onay veriyorlar. Yazıktır yahu, ayıptır yahu. Uçak paraları, konaklama paraları, yeme içme paraları sizlerin babanızın parası değil beyler. Bu paralar da tüyü bitmedik yetim hakkı var. Mehmetçik sınır ötesinde canını ortaya koymuş teröristlerle savaşırken, sizler Devlet Parasıyla yurt dışında keyif yapıyorsunuz. Hani derler ya “El İşte Göz Oynaşta” diye. Vallahi sizinki de ona benziyor. Vatandaş çalışıp vergi versin, Mehmetçik sınır ötesinde yağmur, çamur demeden canını ortaya koyarak Terörle mücadele etsin, sizler de yurt dışlarında keyif yapın. 

Yiyin Efendiler yiyin, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin,

Gezin Efendiler gezin, ayaklarınız patlayıncaya kadar gezin. 

Bu yazı toplam 2994 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum