MECLİS 1 AYLIK ARANIN ARDINDAN TOPLANDI

MECLİS 1 AYLIK ARANIN ARDINDAN TOPLANDI

Osmaneli Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını 02 Kasım 2021 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını 02 Kasım 2021 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

Kasım ayı olağan meclis toplantısında 7 gündem maddesi yer aldı. Her toplantı öncesinde Belediye çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Münür Şahin, toplantının açılışı ile birlikte gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Gündemin 1. Maddesinde yer alan Hesap aktarmaları, 2. Maddesinde yer alan 2022 yılı bütçesinin komisyonlara sevk edilmesi, 3. Maddesinde yer alan Ellezler Konağı ve Nezaket Ay Konağının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek okulu aşçılık bölümüne tahsisi, 4. Maddede yer alan Odöksan lojmanları yanındaki alanın, şirketin talep ettiği konut ve lojman amacı ile düzenlenmesi talebinin değerlendirmesi maddeleri Oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan Mustafa Kayı Konağının Kültür Evi olarak tahsis edilmesi maddesi CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına karşılık, Ak Parti ve MHP’li üyenin oylarıyla kabul edildi. Gündemin 6. Maddesinde yer alan Alaattin Dinlenmez ve Ali Kezer Konaklarının Özel Müze olarak tahsis edilmesi maddesi CHP ve İYİ Parti’nin Ret oylarına karşılık, Ak Parti ve MHP’li üyenin oyu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Münür Şahin, CHP Meclis üyesi H. Nusret Dinçer’e neden ret oyu verdiğini sorması üzerine, CHP’li üye Dinçer; “Müzeye bağışlanacak olan eşyaların kayıt altına alınıp alınmayacağını bilmiyorum. Bu nedenle ret oyu verdim” demesi üzerine Başkan Şahin; “Müzeye bağışlanacak her türlü eşya Müze kayıt defterine kayıt edilecek. Kimin hangi eşyayı, ne amaçla verdiği de eşyaların yanına yazılacak” açıklamasının ardından, CHP üyesi H. Nusret Dinçer oyunu değiştirerek Evet oyu kullandı. Gündemin 7. Ve son maddesinde ise, Çaydere Mevkii’nde 674 ada, 2 Parsel’de bulunan 3.099.13M2’lik arsanın satılması için Encümene yetki verilmesi oylandı. Bu maddede de CHP ve İYİ Parti Ret oyu kullanırken, Ak Parti ve MHP’li üyenin oylarıyla madde oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.

Belediye Meclis toplantısı, Saat 18.00’da sona erdi.

toplanti-ic.jpg

Bu haber toplam 3483 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum