MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

MALUM BAŞKANDAN MASALLAR

A+A-

Geçtiğimiz hafta yazmış olduğum “Mehmetçik savaşta, Meclis Üyeleri Oynaşta” köşe yazım ses getirmeye devam ediyor. Yazımdan dolayı o kadar çok gocunan olmuş ki, demek ki bunların bir yarası varmış. Yazımla ilgili olarak Bilecik İl Genel Meclisinin Malum Başkanı 06 Şubat 2018 Salı günkü oturumda, Bilecik İl Genel Meclisinin yapmış olduğu Hollanda, Belçika ve Avusturya gezileri ile ilgili olarak bir sinevizyon hazırlatarak sözüm ona bana cevap verdi.

Hollanda’da bir biber serasına gittiklerini, Bin dönümlük kapalı bir sera olduğunu, sahibinin bir kadın olduğunu, seranın içinde bisikletle dolaştığını anlattı. Yine bir Büyükbaş Hayvan çiftliğine gittiklerini, burada sütlerin otomatik sağıldığını, çiftlik sahibinin 73 yaşındaki annesinin sağılan sütlerden Peynir yaptığını anlattı. Amsterdam’da otopark ve şehir içi trafiğinin bisiklet ile çözüldüğünü, insanların bisiklete binerek hem otopark sorununu ortadan kaldırdıklarını, hem akaryakıttan tasarruf ettiklerini hem de spor yaptıklarından bahsetti. Yine Hollanda’da gül ve saksı çiçeği seralarını görmeye gittiklerini söyledi. Bilecik İl Genel Meclisinin Malum Başkanı gördüğü en önemli şeyin de Singapur’dan sonra Dünya’nın en büyük ikinci Limanı olan Rotterdam Limanını incelediklerini anlattı. En önemlisi de Mehmetçik savaşta iken yapmış oldukları yurt dışı gezisinin çok doğru olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanının da yurt dışına çıktığını ve Cumhurbaşkanı için de böyle bir yazı yazıp yazamayacağımızı sordu. Tabi Malum başkan seçilmiş olduğu partisine madik atarak, çeşitli ayak oyunları ile İl Genel Meclisine Başkan olunca, kendisini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile eş tutar hale gelmiş.  Bu arada kendilerinin Singapur gezisi yaptıklarını da kendi ağzıyla söylemiş oldu. Uçakla 16 saat yolculukla gidilen Singapur’da Bilecik’te uygulayacakları ne gördülerse. Sahi unutmuşum Dünyanın en büyük Limanını Singapur’da gördüğünü anlatmıştı bu Malum Başkan.

Hollanda’ya Sera görmeye giden bu arkadaşa soruyorum. Bundan dört yıl kadar önce İnhisar, Çaltı bölgemizde kış nedeniyle seralar çökmüştü. Buradaki çiftçilerimiz milyonlarca liralık zarara uğramıştı. Hollanda’ya sera görmeye giden Malum Başkan, acaba İnhisar’lı, Çaltı’lı çiftçilerimizin seralarına görev yaptığı sürece kaç kez gidip onların dertleriyle hemhal olmuştur? İnhisar ilçemizin bir adım ötesinde, Eskişehir’e bağlı Sarıcakaya çiftçileri seralarının zararlarını Devletten alırken, Malum Başkan, kendi ilinin çiftçileri için ne uğraş vermiştir? Turuncu Biber serasına da gördüklerini anlatacağına, Bölgemizin ve İlimizin en ünlü biberi olan ve yüzyıllardır Bilecik’in Çukurören köyünde yetiştirilen Çukurören biberi ile ilgili ne çalışma yaptın. Biber serası gezmek için Hollanda’ya kadar gideceğine, Bilecik’in merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan Çukurören köyüne bir kez olsun gidip de onlara yardımcı olacak çalışmalar yapsaydın.

Büyükbaş Hayvan çiftliğinde ineklerin otomatik süt sağım makineleri ile sağıldığını ve burada sağılan sütlerle peynir yapıldığını görmüş bunu anlattı. Diyorum ki, Türkiye’nin birçok bölgesinde, ilinde ve ilçesinde hatta köyünde, büyükbaş hayvan sahipleri de ineklerini otomatik makineler ile sağıyor artık. Bizim memleketimizde de büyükbaş hayvancılık yapanlar da sağdıkları sütlerden peynir yapabiliyorlar. Çok meraklı idiyse Hollanda’ya gitmeye lüzum yoktu. Osmaneli’nin bile birçok köyünde bu işleri yapanlar var. Gelip buralarda da görebilirdi.

Gül ve Saksı çiçekliği yapılan seraları da gezmişler arkadaşlar. Güllerin fotoselli cihazlardan geçip aynı boyda olanların nasıl ayrıldığını ve paketlendiğini anlattı ballandıra ballandıra. Çok uzakta değil, Yalova’ya gidip buradaki binlerce çiçek serasında da aynı işlerin yapılabildiğini görebilirdi malum başkan, hem Devletin Kasasından yüzlerce Euro yol masrafı da çıkmamış olurdu.

Bilecik İl Genel Meclisinin Malum Başkanının yol ve konaklama masraflarının Devletin kasasından çıktığı Hollanda, Belçika ve Avusturya gezilerinde görüp de, bana cevap niteliğinde anlattığı en önemli şeyin Rotterdam Limanı olduğunu yazmıştım. Bu Liman Singapur’da gördüğü Limandan sonraki Dünya’nın en büyük Limanı imiş. Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresi marifetiyle ve İl Genel Meclisinin kararları ile Bilecik ilinde onlarca gölet yapıldı. Malum başkanın Rotterdam limanını incelemesinde ki sırrı yapılan bu göletler aklıma geldikten sonra çözer gibi oldum. Malum başkan, Bilecik ilinde yapılan göletleri herhalde kanallarla birleştirip büyük bir göl haline getirecek, sonra da bu göle büyük bir Liman yapacak, bu limanı da bir kanalla, İzmit körfezine veya Gemlik Limanına bağlayacak dedim. Şehrinde deniz olmayan bir insan, Dünya’nın en büyüğü de olsa binlerce kilometre yolu bir liman görmek için niye gider ki, öyle değil mi?

Benim yazıma cevap vermeye çalışan Malum Başkanın, Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili söylediğine ben cevap vermeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanının Mehmetçik sınır ötesinde mücadele ederken Yurt dışına çıkmasından bahseden Malum Başkana bu cevabı herhalde Sayın Cumhurbaşkanının partisinin yetkilileri verirler sanırım. Unutmadan söyleyeyim ki bu Malum Başkanın Osmaneli Belediye Başkanı ile ilgili olarak söylediğini ben buradan yazmayayım. Sayın Belediye Başkanı malum başkandan öğrenip gerekli açıklamayı kendisine yapar diye umuyorum.

Sevgili okuyucularım.

Yurt dışına yapılan ve masrafları Devlet kasasından çıkan bu geziler yıllardır yapılıyor. Yurt dışına bu gezilere gidenlerin ülkemize getirdikleri çok da bir şey yok. Düşünün Türkiye’den Dubai’ye, Singapur’a, Tayvan’a giden bir kişi oradan buraya ne getirip de uygulayacak. Buradan İl Genel Meclisinin Malum Başkanına soruyorum. Hollanda’da, Belçika’da gördüklerinin hangi birisini Bilecik ilinde uygulamaya sokabilirsin. Gördüklerinin büyük bir kısmı zaten burada var. Haaa Bin Dönümlük kapalı sera uygulamasını Bilecik’te de yapabiliriz dersen, Bilecik’te Bin dönümlük bütün tarım arazisini nereden bulacaksın.

Hiç kimse Mehmetçiğimizin sınır ötesinde teröristlerle mücadele ettiği, can verdiği, kan verdiği bir dönemde masrafları Devlet kasasından çıkan bir yurt dışı gezisine kılıf uydurmak için masal anlatmasın.  Malum başkanın anlattığı gibi bir masala da ne bizler, ne de vatandaşlarımız inanmıyor artık. Çünkü bu millet bu masalları dinleye dinleye büyüdü, bundan sonra yemezler, öyle değil mi? Bilecik İl Genel Meclisinin Malum Başkanı

Bu yazı toplam 4932 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.