MAHALLENE, OKULUNA SAHİP ÇIK

MAHALLENE, OKULUNA SAHİP ÇIK

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani...

A+A-

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülen, Milli Eğitim İl Müdürlüğünün de ortağı olduğu “Spor Benim de Hakkım” projesi kapsamında “Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele” konulu konferans düzenlendi. 

Konferansa İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Mehmet Burak Öztop, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri katıldılar.
Toplantının açış konuşmasını yapan Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, Toplumda kendini uygun şekilde konumlandıramamış, sevgi, saygı, sosyal aidiyet, gibi duygulardan mahrum kalmış insanların bağımlı hale gelmelerinin daha kolay olduğunu, insanların içlerindeki boşluğu başka şeylerle doldurmaya çalıştıkların, bunun da bağımlılığa sebep olduğunu ifade etti. Toplum olarak görevimizin, iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak olduğunu, bu bağlamda gelecek nesillerimizi, yavrularımızı her türlü bağımlılıktan uzak tutmamız gerektiğini belirtti. Konferansın düzenlenmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Programın hayırlara vesile olasını diledi.
Daha sonra konferans sunumlarına geçildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Mehmet Burak Öztop, bağımlılığın tanımını yaparak bağımlılık çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirlerle bağımlı hale gelmeden insanları kurtarmanın yollarını aramamız gerektiğini, bağımlı olan insanların bundan kurtarılmasının büyük zorluklar yaşanmasına sebep olduğunu dile getirdi.
Konferansın diğer konuşmacısı olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır da bağımlılığı aslında insan özgürlüğünün sınırlarını daraltan bir yapıya sahip olduğunu, buna karşı hep birlikte bir savaş vermemiz gerektiğini söyledi. Kendimizi, inancımızı ve kültürümüzü iyi tanımamız gerektiğini belirten Yazır, bu değerleri çocuklarımıza da aktarmamız gerektiğini, onların içindeki cevheri ortaya çıkarıp olumlu yöne kanalize etmemiz gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda Müdürlüğümüz tarafından çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde düzenlenen Güvenli İnternet Bilinçli Kullanım Çalıştayına değindi ve çalıştay sonunda ortaya çıkan veriler ile bir yol haritası çizildiğini, özellikle çocuklarımızı tehdit eden teknoloji bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ailelerin ilgisizliğinin, bağımlılığa giden yolda en büyük etken olduğunun altını çizdi.
Son olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay konferans kapsamında konuşmasını yaptı. Bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu, devlet büyüklerimizin de bu konu üzerine ciddiyetle gittiklerini, 2017 yılı içinde 1020 kişinin madde kullanımına bağlı olarak hayatlarını kaybettiğini söyledi. Avrupa’ya göre madde kullanımının ülkemizde daha az olduğunu ancak yine de şimdiden önlemler almamız gerektiğini belirtti. Aile ilgisizliği ve boşanmaların çokluğu sebebiyle çocukların madde kullanımına yöneldiğini, bu sorunu çözmede okullarla mutlaka iş birliği yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Program, konferansa katılan konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.


Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.