LEFKE KİLİMLERİ YOLDA

LEFKE KİLİMLERİ YOLDA

Tarihi Lefke Bezi Dokuma kursunu ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kurs hocası Gülay Çam Durak ve kursiyerlere teşekkür etti. Tarihi...

A+A-

Tarihi Lefke Bezi Dokuma kursunu ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kurs hocası Gülay Çam Durak ve kursiyerlere teşekkür etti. Tarihi Lefke Bezinden üretilen ürünlerin çok tuttuğunu, kurs sayesinde Osmaneli’li kadınların meslek sahibi olduklarını belirten Başkan Şahin, kolye ve diğer hediyelik eşyalardan sonra şimdi bir sürprizimiz daha var diyerek yaptığı açıklamasında, “Osmaneli Belediyesi olarak Eğitime büyük önem veriyoruz. Kurduğumuz Sürekli Eğitim Merkezi ile her alanda eğitimleri gerçekleştiriyoruz.
Bir Turizm Kenti olma yolundaki Osmaneli yöresel ürünlerini üretmek için çaba sarf ediyor. Kadınlarımıza yönelik açtığımız "Lefke Bezi Üretimimiz" büyük beğeni topluyor.

Şu ana kadar 50 kadın kursiyerimiz "Lefke Bezi Üretimi" eğitimini aldı. Lefke Bezi özellikle kolye olarak büyük ilgi görüyor. Diğer taraftan da erkek ve bayanlar için Gülay hocamızın geliştirdiği şal, atkı, Fular vb ürünlere de özellikle İstanbul'dan yoğun talep var. Yakında kuracağımız atölye ile seri üretim kapasitemizi geliştireceğiz.
Çok yakında Osmaneli Kilimini de üretmeye başlayacağız. Bu anlamda değerli hocamız Gülay Çam Durak çalışmalara başladı. Geçmişten kalan bir iki ustamızdan da özellikle eski bezlerden kilim üretmek konusunda destek alacağız. Osmaneli desenlerinde oluşacak motiflerimizle kilimlerimizi de üretmeye başlıyoruz.
Hediyelik eşya olarak da kullanacağımız Osmaneli Kilimleri aynı zamanda Osmaneli Konakları için de çok önemli bir aksesuar olacak. Değerli hocamız Gülay Çam Durak ve kursiyerlerimiz hanımefendilere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kurs Hocası Gülay Çam Durak’da Başkan Şahin’e teşekkür ederek; “Bugün Lefke Bezi dokuma kursumuzun son günü ama bizler dokumaya gönül veren kursiyerlerimle, dokuma sevdamızla yolumuza devam ediyoruz. Kursumuzun açılmasında desteği olan belediye başkanı Münür Şahin beye İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan beye ve Halk Eğitim Müdürü Kadir Tüysüz beye teşekkür ediyoruz” dedi. 

 


Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.