LEFKE BEZİ ÜRÜNLERİ  ALMANLARINDA GÖZDESİ OLDU

LEFKE BEZİ ÜRÜNLERİ ALMANLARINDA GÖZDESİ OLDU

Ürettiği ürünler ile ülke gündeminde yer alan Osmaneli Belediyesi, Almanya’da düzenlenen bir fuarda da ürettiği ürünlerin sergilenmesi ile kendinden...

A+A-

Ürettiği ürünler ile ülke gündeminde yer alan Osmaneli Belediyesi, Almanya’da düzenlenen bir fuarda da ürettiği ürünlerin sergilenmesi ile kendinden söz ettirmeyi başardı. Lefke Bezi dokuma örnekleri, Lefke bezinden üretilen takı, kitap ayraçları, anahtarlıklar ve kolyeler ile el işlemeciliği ahşap sandıklar Almanya’daki fuarda Bilecik ilimizi temsil eden ürünler arasında yer almıştır. Almanların ve fuar katılımcılarının yoğun ilgi gösterdiği Lefke Bezi ürünleri en fazla yurt dışı siparişi alınan ürünler arasında yer aldı.

lefke-bezi-almanyada-fuarda-4.jpg
Her projesiyle somut adımlar atan Osmaneli Belediyesi 2014 yılında Lefke Bezi üretimine başlayarak özellikle ilçedeki kadınların ekonomiye katılımını artırmış ve diğer belediyelere de örnek olarak kaybolmakta olan bir mesleği yeniden icra ederek canlandırmış . İlçede dokuma eğitimlerinin sonunda atölyeler kurulmuş ve bu atölyelerde ilçe kadınları istihdam edilmiştir. Dokunan ürünler konfeksiyon, takı, otantik örtüler vb. çeşitli ürünlere dönüşmüş ve katma değeri yüksek üretim yapısına geçilmiştir.  Her ürün grubu ile ilgili ayrı bir atölye kurulmuş ve bu atölyelerde toplamda 30 kadın istihdam edilerek ekonomiye katılımları sağlanmıştır. Bu faaliyetler yürütülürken tamamen kurumsal ve akademik iş birlikleri ile hareket edilmiş ve çarpan etkisi tüm Bilecik’e yayılarak adeta bez dokumacılığı seferberliği başlatılarak turizme bir değer daha kazandırılmıştır. Önce BEBKA ile eğitim merkezi açılmış, bu eğitim merkezinde halkın eğitime katılımına teşvik edilmesi için işkur ile ortak eğitimler düzenlenmiş ve bu eğitimler sonucunda dokuma ve konfeksiyon atölyeleri oluşturularak bu atölyelerde İstanbul Ticaret Ünüversitesi Moda, tasarım ve tekstil bölümü ile AR-GE çalışmaları yapılarak ilçe motiflerinden oluşan ürün tasarımları oluşturulmuştur. Ayrıca eğitimler sonucunda kendi işini kurmak isteyen bez imalatçılarına yönelik KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmiş ve kendi işletmelerini herhangi bir zorlukla karşılaşmadan kurabilsinler diye BEBKA ile İş Geliştirme Merkezi Güdümlü Projesi yapılmış ve işlikler oluşturulmuştur.  

lefke-bezi-almanyada-fuarda-1.jpg

 

Bu haber toplam 5545 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum