KURULUŞUN VE KURTULUŞUN BEŞİĞİ BİLECİK’TE HER ŞEY VAR BİR TEK KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ YOK GALİBA

KURULUŞUN VE KURTULUŞUN BEŞİĞİ BİLECİK’TE HER ŞEY VAR BİR TEK KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ YOK GALİBA

KURULUŞUN VE KURTULUŞUN BEŞİĞİ BİLECİK’TE HER ŞEY VAR BİR TEK KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ YOK GALİBA

A+A-


Bilecik tarihi önemine binaen, yıllardır tanıtılamamanın acısını her zaman çekmiş bir ildir. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olarak adlandırılan Bilecik, yıllarca, ya Urfa ilinin Kelaynak kuşları ile meşhur Birecik ilçesi ile karıştırılmış, ya da Bursa veya Eskişehir’in bir ilçesi olarak bilinmiştir. Geçmişin hatalarını telafi etmek için, son dönemlerde il ve ilçe belediyeleri kültür ve turizm alanında kendi üzerlerine düşenden fazlasını yapmaya çalışmaktadırlar. Bilecik’i ve ilçelerini tanıtmak için, kendi kısıtlı bütçelerinden birçok harcamalar yapan Belediyelere ne yazık ki Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yeterli destek gelmemektedir. 


Bilecik’e gelmek isteyenlerin veya Bilecik’i internet üzerinden tanımak isteyenlerin, Bilecik hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin en kolay başvurabilecekleri yer İnternet sitesidir. Diriliş Ertuğrul dizisi ile gündeme tekrardan gelen Bilecik ve ilçeleri, özellikle Söğüt’te Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın önderliğinde yapılan çalışmaların reklamı yeterince yapılamamaktadır. Bilecik’i tanıtacak, Bilecik’i anlatacak çalışmaları yapması gereken kurum olan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün internet sitesine yaklaşık bir aydan fazla bir zamandır ulaşılamıyor. Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü yazıldığında karşınıza çıkan İnternet sayfasında sadece “Site Yapım Aşamasındadır” cümlesi oluyor.

yapimasamasinda.png

Yaz ayları ile birlikte insanların tatile çıkacak olmaları, yeni ve değişik yerleri tanımak istemeleri nedeniyle gidebilecekleri yerleri en iyi İnternet ortamından arayıp bakıyorlar. Ön araştırmalarını yaparak gezilerine çıkıyorlar. Oysa Bilecik ile ilgili ön araştırma yapacak olan birisi buna ne yazık ki muvaffak olamıyor. Zaman zaman İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerlerde oturan arkadaşlarımız bizlere telefon açarak Bilecik’le ilgili nerelerden bilgi alabileceklerini soruyorlar. Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sitesine ulaşamadıklarını söylüyorlar. Bir kurum için İnternet sitesi oluşturmak bu kadar mı zor ki, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün sitesi bir aydan fazla bir zamandır hala yapım aşamasındadır. Bilecik tarihi itibariyle, kültürü ve doğal güzellikleri ile her şeye sahip bir il fakat bu ili tanıtacak, anlatacak bir Kültür ve Turizm Müdürlüğüne sahip değil. Sayın Cumhurbaşkanı Kültür ve Sosyal alanda iktidar olamadık derken boşuna söylememiş. Türk’lerin Anadolu topraklarındaki Tarih ve Kültür merkezlerinden biri olan Bilecik’te ne yazık ki bu tarihi, Kültürü ve Turizmi anlatacak Müdürlük yok demek ki.

Bu haber toplam 3861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.