KURBAN BAYRAMINDA KURBANLIK KESİMLERİ OY BİRLİĞİ İLE ÜCRETSİZ

KURBAN BAYRAMINDA KURBANLIK KESİMLERİ OY BİRLİĞİ İLE ÜCRETSİZ

          OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ AYLIK OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDIKURBAN BAYRAMINDA KURBANLIK KESİMLERİ OY BİRLİĞİ...

A+A-

          

OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ AYLIK OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
KURBAN BAYRAMINDA KURBANLIK KESİMLERİ OY BİRLİĞİ İLE ÜCRETSİZ

                Osmaneli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Münür Şahin Başkanlığında Belediye binasında  topladı.

                Belediye meclisi, Ücret tarifesinin görüşülmesi (Küçükbaş Hayvan Kesimi) tek gündem maddesi ile toplantı.

Toplantı da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye Çalışmaları ile ilgili, meclis üyelerini bilgilendiren bir konuşma yaptı. Başkan Şahin konuşmasında; “Öncelikle ilçemizde yayın hayatına başlayan Osmaneli Haber Gazetesine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İlçemizde bir gazetenin çıkması  bizleri son derece memnun etmiştir. Osmaneli Haber Gazetesinin günlük olarak yayın hayatına başlaması ilçemizin gelişmişlik seviyesini de yukarılara çekecektir. Geçtiğimiz hafta iki kez Ankara’ya giderek 5 – 6 bakanlıkta Osmaneli’ne gelecek olan yatırımlarla ilgili görüşmelerde bulundum. Buradan müjdeyi vermek istiyorum. İlçemizde Doğalgazın ulaşmadığı, İstasyon altı, beşevler, Toki ve Cami Kebir mahallesinin bir kısmına Doğalgaz getirme çalışmalarımız Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başlarında başlayacaktır. İçmelerde elektrik yoktur. Bir kısmını Güneş enerjisi ile faaliyete geçirdik. 2 ay içerisinde bu problemi de çözerek İçmelere Elektrik getireceğiz ve Osmaneli Turizmine büyük katkılar sağlayacak olan İçmeleri tam kapasite faaliyete geçireceğiz. Yine 2 ay içerisinde ilçemizde Ulusal düzeyde bir sempozyum olacaktır. Bu sempozyuma yaklaşık 300 kişi katılacaktır. İstemeleri halinde katılımcıları içmelerde ki tesislerimizde ağırlayabileceğiz. Hemşerimiz Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Beyi de ziyaret ettik. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı döneminde gerekse şimdiki bakanlığı ile ilimize ve ilçemize büyük katkılar sağlamaktadır. İmam Hatip Okulu yapılmaktadır. Balabal İlkokulunun arka kısmaına yeni bir okul binası inşaa edilecektir. Anadolu Lisesi yanındaki arsaya Kız Öğrenci Yurdu yapılacaktır. Osmaneli Milli Eğitimde zorunlu hizmet alanına girmiştir. Gelen öğretmenlerimiz 7 yıl burada görev yapacaklardır. Osmaneli’nin bundan sonra Öğretmen sıkıntısı olmayacağı gibi, eğitim kalitesi de artacaktır. Camicedit mahallesinde yapımına devam ettiğimiz yollarımız Kurban bayramına kadar bitecektir. Osmaneli ilçemizde 2016 yıl sonuna kadar bütün yollar bitecektir. Otogar ve benzin istasyonunu beraber bitireceğiz. O alanı açmak için çok çaba sarf ettik. Dağları devirdik. Aynı alana 20 dükkanlı hal binasını da yapacağız. Hal binasının 12 dükkanına  şimdiden alıcılar başvurdular. Geri kalan 8 dükkanı da satacağız” dedi.

img_1670.jpg

Osmaneli’nin gelişmesi ve büyümesi için, her alanda önemli çalışmalar yaptıklarını, özellikle turizm alanında büyük işler başardıklarını ve bundan sonraki çalışmaları ile daha da büyük işlere imza atacaklarını belirten Başkan Şahin; “Bayramdan sonra panayırımız başlıyor. Panayır ilçemize yaklaşık 200 Bin Tl gibi bir katkı sağlıyor. Bazı esnaflarımız istemiyor, bazıları istiyor ama dar gelirli vatandaşlarımız da panayırdan alışveriş yaparak bütçelerine katkı sağlıyorlar. Mezbahamızı ruhsatını alarak kurban bayramına yetiştirdik. Hayvn pazarını da mezbahanın yanındaki alanda kurduk. Bundan sonra her Cuma bu alanda hayvan pazarı kurulacaktır. Toplum Sağlığı Merkezi açılması için geçici yer gösterdik. Kalıcı yeri de en kısa zamanda vereceğiz” dedi.

img_1686.jpg

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. MHP Grubu gündeme ek bir önerge vererek Kurban Bayramı süresince, vatandaşların kurbanlarını Belediye Mezbahasında ücretsiz kestirmeleri için önerge verdi. Önerge yapılan oylama ile gündeme alındı.

img_1674.jpg

Gündemin 1. Maddesi olan Ücret tariflerinin görüşülmesinde Belediye Mezbahasında Küçükbaş hayvan kestirecek olanların hayvan başına 20 TL artı KDV üzerinden ücret ödemeleri oylamaya sunuldu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

MHP Belediye Meclis Grubunun vermiş olduğu Kurban Bayramında Kurbanlıkların mezbahada ücretsiz kesilmesi oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

img_1661.jpg

Parke taş yapımı için 200 Bin TL kredi kullanılması meclisin onayına sunuldu. Kredi kullanılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı Başkan tarafından sonlandırıldı.    

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.