KURAKLIK DEĞİL, BİLİNÇSİZ SULAMA ÇÖLLEŞTİRİR

KURAKLIK DEĞİL, BİLİNÇSİZ SULAMA ÇÖLLEŞTİRİR

BİLECİK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ YILDIZ: KURAKLIK DEĞİL, BİLİNÇSİZ SULAMA ÇÖLLEŞTİRİR

A+A-

06.06.2012 Tarihli Resmi Gazetede 2012/3191 karar numarası ile yayınlanan "Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Hakkında Karar" doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi, Kuraklık  Toplantısını  Valilik Toplantı salonunda 9 Mayıs 2017 Salı günü gerçekleştirdi. Vali yardımcısı H. İbrahim Acır Başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı  Halk Sağlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü,  Ziraat Odaları, Bilecik Merkez ve İlçe Belediyeleri, Meteoroloji Müdürlüğü, TMO ve D.S.İ Bölge Müdürlükleri Temsilcileri ile Sulama Birlikleri  ve STK’ların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Müdürlüğünce hazırlanan  ''Kuraklık Eylem Planı " sunumundan sonra  toplantıya katılan temsilcilerle birlikte  2016  yılı üretim sezonunun kuraklık açısından değerlendirilmesi yapıldı. DSİ 3. Bölgeden gelen yetkililerin bilgilendirmelerine göre bu dönemde Bilecik İlinde kuraklık açısından sıkıntı olmadığını Eskişehir İli ile karşılaştırıldığında gölet ve barajların doluluk oranlarının daha yüksek seviyelerde olduğu belirtildi. Özellikle Yeniköy Sulama Birliği Başkanının dile getirdiği Sulama kanallarında yaşanan sorunlarda da adli sürecin devam ettiği bildirildi.
İl Müdürü Yıldız ise konuşmalarında şunları söyledi;
" Damla Sulama sistemleri kurulumuna büyük destekler verilmektedir. Kurum olarak tarımda sulama konularında eğitimlerimiz ve çiftçilerimizi yönlendirmelerimiz devam etmektedir. Ama sulama sistemleriyle ilgili yaşanan patlak ve kalitesiz malzeme kullanımıyla ilgili problemlerin bizim kurumumuz yetki alanı dışındadır. Bilinçsiz yapılan fazla sulama çölleştirir, yarardan çok zarar verir. " dedi.

 

 

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.