KULÜP BAŞKANLARI BAYIRKÖY’DE TOPLANDI

KULÜP BAŞKANLARI BAYIRKÖY’DE TOPLANDI

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısının 9’uncusuna Bayırköy Beldesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, toplantıya katılan herkes tesise...

A+A-

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısının 9’uncusuna Bayırköy Beldesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, toplantıya katılan herkes tesise hayran kaldı. 
Bayırköy Spor Kulübü ve Bayırköy Belediyesi tarafından organize edilen Bilecik Amatör Spor Kulüpleri 9’uncu İstişare Toplantısı Bayırköy Belediyesi Sosyal Tesis ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, İl Merkez Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Gökçe, Vezirhan Bilecik Merkez'de Vezirhan Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Şenel Erdem, spor kulübeleri başkanları ve yöneticileri katıldı.

20160928aw859216_02-(1).jpg
“Belediyelerimiz bu işin işince olmayınca maalesef sınıfta kalıyoruz”
Açılış konuşması yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, tüm konutlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Tosun, “Bu toplantıların amacı birbirinizle kaynaşma, tanışma aynı zamanda yemek yiyerek Bilecik’teki amatör sporu için neler yaparız konusunda tartışmak. Ben burada olmaktan son derece mutluyum, gururluyum. Benim çocukluğum Bayırköy’de geçti. Babamın görevi dolayısıyla yaklaşık 13 yıl burada ikamet ettik. Birçoğunuz arkadaşımın çocukları. Burada çok güzel anılarımız geçti. Bugünde geldik Bayırköy Belediye Başkanımız aynı zamanda yeğenimde olur, Mustafa Yaman gerçekten beldeye çok büyük hizmetler yapmış. Kendisine beldeye ve spora yaptığı destekler dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bulunan çok değerli belediye başkanlarımıza amatör değere verdikleri desteklerden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Değerli kulüp başkan ve yöneticileri, sizlerde taktir edersiniz ki belediyelerimiz bu işin işince olmayınca maalesef sınıfta kalıyoruz. Ama ben bu akşam yaklaşık çoğu belediye başkanımız buradalar. Bu akşama katılıp, katılamayan tüm başkanlarımız amatör spora büyük destekler veriyorlar. Bu tür geceler önümüzdeki aylarda da devam edecek. Bu gecelerden olumlu sonuçlar, olumlu neticeler alıyoruz. Kaynaşma adına, tanışma adına. Geçen hafta Bilecik 1. Amatör Lig başladı. 2016-2017 futbol sezonuna tüm kulüplerimize canı gönülden başarılar diliyoruz. İlimizi BAL’da temsil edecek Vitraspor kulübünü de başarılar diliyorum” dedi.

20160928aw859216_06.jpg
“Sakalık olmasın, kırgınlıklar olmasın amaç spor olsun”
Toplantının ev sahibi olan Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik Amatör Spor Kulübü (ASFK)’nın bu ayki istişare toplantısına ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Yaman, “Bayırköy Spor geçen sene Bilecik 2. Amatör Lig’de şampiyon olarak 1. Amatör Lig’e yükseldi. İnşallah bu sene burada mücadele edeceğiz. Buradan tüm kulüp başkanlarımıza, yöneticilere, oyuncularımıza yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Sadece isteğimiz şu; sakalık olmasın, kırgınlıklar olmasın amaç spor olsun. Ben bizim bu hafta oynadığımız maçı izledim ve çok mutlu oldum. Özelikle Osmaneli kulübü başkanımıza teşekkür ederim. O gün bizim yanımızdan ayrılmadı. Futbolcularıyla o gün bize kardeşliğini, sporun ne olduğunu gösterdiler. İnanıyorum tüm maçlarımız böyle olur bu sezon. Kardeşlik içerisinde olur tüm maçlar” dedi.
20160928aw859216_07.jpg

“Spora belediyemiz destek vermek zorunda ve görevlerinden bir tanesi”
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, geceyi düzenleyen ASFK başkanı ile kendilerini ağırlayan Bayırköy Belediye başkanına teşekkür ederek sözlerine başladı. Şahin, “Spor genel hayatımızda baktığımızda en önemli faaliyetlerden bir tanesidir. Çünkü çocuklarım ve gençlerimizin geleceği anlamında spora belediyemizi destek vermek zorunda ve görevlerinden bir tanesi. 2016-2017 futbol sezonu tüm kulüplerimize tüm spor branşlarına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 

“Önemli olan kardeşliği ve birlik beraberliği sergilemek”
Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, kendisinin ayrıca bir eğitimci bir öğretmen olduğunu söyleyerek, “Ben bir konuda dikkat çekmek istiyorum. Önemli olan futbolda kazanmak değil. Önemli olan kardeşliği ve birlik beraberliği sergilemek. Dolaysıyla hakem hatalar yapabilir, futbolcu hata yapabilir bizler sahaya şampiyon olmak, ülkemizi yurt dışında temsil etmek için çıkmıyoruz. Netice itibariyle çocuklarımız spora alıştırmak, gençlerin arasında spor alışkanlığı yayılsın diye bu faaliyetleri yapıyoruz. Ben hiçbir zaman takımın kazanması veya gol atması, şampiyon olması noktasında olmadım. Bizim için önemli olan, belediye başkanları için önemli olan çocuklara spor yaptırabilmek, sporu sevdirebilmek” dedi.
Kulüp Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, bu sene ilk defa Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele edeceklerini belirterek, “Bizlerde ilçe takımı olarak ilk defa bu sene Bozüyük Belediye İdman Yurdu Spor kulübünü kurduk. Takımız bu sene 2. Amatör Lig’de şampiyon oldu. Bu senede Allah nasip ederse 1. Amatör Lig’de mücadele edeceğiz. Maçtan önce futbolcu arkadaşlarımla konuşuyorum. Hiçbir zaman yenmek asıl amacımız değil. Önemli olan gençlerini spora alıştırmak ve maçlara çıkarken kimsenin en ufak bir burnunun kamasını bile yaşamamak. Bizim amacımız alt yapıdan futbolcu yetiştirmek. Genç futbolcuları yetiştirerek, bunları büyük takımlar isterlerse hiçbir bedel almadan onları iyi kulüplere göndermek istiyoruz” dedi.
“Kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz, güvenlik güçlerine iş düşmeden bitirelim”
Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise; açık alanda yapılan yemekte Allah rahmet ve bereketin üzerlerine yağmaya başladığı söyleyerek, “Öncelikle kutsal topraklardan geldim. Sizlere peygamber efendimizin selamı getirdik. Allah herkese nasip etsin. Yağmurda yağarken ben sözü fazla uzatmayayım, başkanlarımız hepimize mesajlarını verdi. Bizlerde aynı temennilerde bulunuyoruz. Birlik beraberlik içerisinde bu güzel gecenin hatırına, 2016-2017 sezonu kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz, güvenlik güçlerine iş düşmeden bitirelim. Bilecik 1. Amatör Lig’e yükselen Bayırköy Spor ve Bozüyük Belediye İdman Yurdu Spor başarılar dilerim” dedi.
Son olarak, İlhan Özden ise, Bilecik 1. Amatör Lig 2016-2017 futbol sezonun kardeşçe, dostça bir şekilde geçmesini temenni etti.
 

Kulüplerinin sorunları masaya yatırıldı
Konuşmaların ardından yağmurun yağmasının ardından kapalı alana geçildi. Burada tüm kulüplere başarılar dileyen , Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, kurumlarının her zaman spor kulüplerinin yanında olduğunu söyledi. Konuşların ardından spor kulüpleri başkanları sorunları masaya yatırmasının ardından gece son buldu. Tüm katılımcılar Bayırköy Belediyesi Sosyal Tesis ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hayran kalarak, tesisi beldeye kazandıran başkan Mustafa Yaman’a teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.